ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μέρλιν Μάνσον: «Στρεβλώσεις της πραγματικότητας» χαρακτηρίζει τις κατηγορίες για κακοποίηση

Μέρλιν Μάνσον: «Στρεβλώσεις της πραγματικότητας» χαρακτηρίζει τις κατηγορίες για κακοποίηση
ΑP Photo

Η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, ηθοποιός και τραγουδίστρια ισχυρίστηκε ότι ο Μέριλιν Μάνσον την κακοποιούσε επί χρόνια, όταν διατηρούσαν σχέση.

Η Γουντ είχε αναφέρει ότι υπήρξε θύμα κακοποίησης, πριν από χρόνια, όταν ανακοίνωσε ότι είναι επιζήσασα ενδοοικογενειακής βίας, χωρίς όμως να κατονομάσει τότε τον Μάνσον, κάτι που έκανε τώρα.

Ο Αμερικανός τραγουδιστής, ζωγράφος και ηθοποιός Μέριλιν Μάνσον απάντησε στους ισχυρισμούς της Γουντ λίγες ώρες αργότερα με μια ανάρτηση στο Instagram, αποκαλώντας τις δηλώσεις της «φρικτές στρεβλώσεις της πραγματικότητας». Ισχυρίστηκε δε ότι οι «στενές σχέσεις» τους «ήταν πάντα εντελώς συναινετικές».

«Προφανώς, η ζωή μου και η τέχνη μου υπήρξαν εδώ και καιρό μαγνήτες διενέξεων, αλλά οι πρόσφατοι ισχυρισμοί για μένα είναι φρικτές στρεβλώσεις της πραγματικότητας. Οι στενές σχέσεις μου ήταν πάντα απόλυτα συναινετικές με συντρόφους της ίδιας νοοτροπίας. Ανεξάρτητα από το πώς - και γιατί - άλλες επιλέγουν τώρα να παρουσιάσουν εσφαλμένα το παρελθόν, αυτή είναι η αλήθεια» τονίζεται στη δήλωσή του Μέριλιν Μάνσον που δημοσιεύτηκε στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/CKxZavzAGOe

Η σχέση της Έβαν Ρέιτσελ Γουντ και του Μέριλιν Μάνσον δημοσιοποιήθηκε το 2007, όταν εκείνη ήταν 19 και εκείνος ήταν 38 ετών. Αρραβωνιάστηκαν το 2010, αλλά χώρισαν αργότερα την ίδια χρονιά.

Σε δημοσίευση στο Instagram νωρίς το πρωί της Δευτέρας και σε δήλωσή της προς το Vanity Fair, η Αμερικανίδα ηθοποιός ανέφερε: «Το όνομα του βασανιστή μου είναι Μπράιαν Γουόρνερ, γνωστού στον κόσμο ως Μέριλιν Μάνσον. Άρχισε να με αποπλανεί, όταν ήμουν έφηβη και με κακοποιούσε τρομερά για χρόνια. Μου έκανε πλύση εγκεφάλου και με χειραγωγούσε κατ' επανάληψη. Δεν μπορώ άλλο να ζω μέσα στον φόβο για αντίποινα, συκοφαντίες και εκβιασμούς. Είμαι εδώ για να αποκαλύψω αυτόν τον επικίνδυνο άνθρωπο και να εγκαλέσω τους πολλούς κλάδους που το επέτρεψαν, προτού καταστρέψει άλλες ζωές. Στέκομαι στο πλευρό των πολλών θυμάτων που δεν θα είναι πλέον σιωπηλά».

Στο άρθρο του Vanity Fair έχουν συμπεριληφθεί δηλώσεις από ακόμη τρεις γυναίκες που κατηγορούν τον Μέριλιν Μάνσον για κακοποίηση, «σε μια επίδειξη αλληλεγγύης».

Αν και οι εκπρόσωποι του τραγουδιστή δεν απάντησαν στα αιτήματα για σχόλια του Variety, ο πρώην υπεύθυνος δημοσίων σχέσεών του έστειλε μέσω email στο Variety τη δήλωση: «Η TCB PR πιστεύει και υποστηρίζει επιζήσασες από κακοποίηση».

Αλλά η Loma Vista / Concord Music, η δισκογραφική εταιρεία, η οποία κυκλοφόρησε το πιο πρόσφατο άλμπουμ του τραγουδιστή της industrial metal και hard rock μουσικής, το αφαίρεσε το απόγευμα της Δευτέρας.

«Υπό το φως των σημερινών δυσάρεστων ισχυρισμών της Έβαν Ρέιτσελ Γουντ και άλλων γυναικών που κατονομάζουν τον Μέριλιν Μάνσον ως δράστη κακοποίησής τους, η Loma Vista θα σταματήσει να προωθεί περαιτέρω το τρέχον άλμπουμ του, αμέσως» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας. «Λόγω αυτών των εξελίξεων, αποφασίσαμε επίσης να μην συνεργαστούμε με τον Μέριλιν Μάνσον σε μελλοντικά πρότζεκτ».

Εκπρόσωπος της AMC Networks ανακοίνωσε στο Variety ότι η εμφάνιση του Μάνσον σε ένα επερχόμενο επεισόδιο της σειράς «Creepshow» ανακαλείται από την επερχόμενη σεζόν της και δεν θα προβληθεί.

Επιπλέον, το αμερικανικό καλωδιακό τηλεοπτικό δίκτυο Starz έχει απομακρύνει τον Μάνσον από επεισόδιο της σειράς «American Gods» στο οποίο ήταν έτοιμος να εμφανιστεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ