ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Δήμος Αθηναίων: «Ζωντανεύει» εκ νέου 34 εμβληματικά σιντριβάνια της πόλης

Δήμος Αθηναίων: «Ζωντανεύει» εκ νέου 34 εμβληματικά σιντριβάνια της πόλης
Φωτο αρχείου ΑΠΕ/ΜΠΕ

«Ζωντανεύουν» εκ νέου, έπειτα από πολλά χρόνια, 34 εμβληματικά σιντριβάνια της πρωτεύουσας, καθώς ο Δήμος Αθηναίων προχωρά στην επισκευή, συντήρηση και ανακαίνισή τους.

Αυτά τα σιντριβάνια, από τις μικρές πλατείες στις γειτονιές μέχρι το εμβληματικό σιντριβάνι της Ομόνοιας, ήταν και παραμένουν κομμάτια της πόλης και της καθημερινότητάς της. Η αρχή έγινε με την κατασκευή του σιντριβανιού της Ομόνοιας, όταν διαμορφώθηκε πάλι η πλατεία και ανέκτησε τον εμβληματικό χαρακτήρα της.

@ΑΠΕ/ΜΠΕ

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, η προσπάθεια συνεχίζεται με τα σιντριβάνια στην Πλατεία Τρούμαν, στη συμβολή των οδών Βεΐκου και Δημητρακοπούλου, στην πλατεία Ρηγίλλης, στην πλατεία Ιδρύματος Ερευνών, στην πλατεία Μεταξουργείου, στην πλατεία Αιγύπτου, στην πλατεία Αμερικής και στην περιοχή Φιξ Πατησίων.

«Κανένας κρίκος της πόλης σπασμένος», αναφέρει για τις εργασίες που έχουν ξεκινήσει ο δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης και υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, ότι «η ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα ορίζεται από όλα αυτά που βρίσκονται δίπλα μας ή μπροστά μας αλλά δεν τα βλέπαμε γιατί είχαν αφεθεί, είχαν ξεχαστεί. Τώρα, κάνουμε αυτά τα κομμάτια της πόλης ορατά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ