ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πωλείται το «Παλάτι των Φυσαλίδων» του Πιέρ Καρντέν

Πωλείται το «Παλάτι των Φυσαλίδων» του Πιέρ Καρντέν
palaisbulles.com

Επίκειται η αλλαγή ιδιοκτησίας του «Palais Bulles», του «Παλατιού των Φυσαλίδων», το οποίο είχε αγοράσει ο θρυλικός σχεδιαστής μόδας Πιέρ Καρντέν. Η κατοικία έχει ήδη διατεθεί προς πώληση από τον οικο Christie’s International Real Estate.

Η με εμβαδόν 1.200 τετραγωνικά μέτρα βίλα σχεδιάστηκε τη δεκαετία του 1970 από τον Ούγγρο αρχιτέκτονα Antti Lovag, για το Γάλλο βιομήχανο Πιέρ Μπερνάρ (οι εργασίες κατασκευής της ξεκίνησαν το 1979 και ολοκληρώθηκαν το 1984). Αποκτήθηκε από τον Πιέρ Καρντέν το 1992.

@palaisbulles.com

@palaisbulles.com

@AP Photo

Η βίλα, η οποία βρίσκεται στην Théoule-sur-Mer, περιλαμβάνει lounge με πανοραμική θέα, χώρο υποδοχής, δέκα σουίτες-υπνοδωμάτια, διακοσμημένες από σύγχρονους καλλιτέχνες, κήπους, λιμνούλες, μια πισίνα και ένα υπαίθριο αμφιθέατρο 500 θέσεων με θέα στη θάλασσα και τον κόλπο των Καννών. Το συνολικό εμβαδόν που καταλαμβάνουν οι κήποι, οι λιμνούλες και η πισίνα είναι 8.500 τετραγωνικά μέτρα.

Το αρχιτεκτόνημα του Lovag σχεδιάστηκε ως ένα συγκρότημα μονάδων σε σχήμα φυσαλίδας ανάμεσα στις οποίες παρεμβάλλονται βεράντες και λιμνούλες. Κάθε μονάδα έχει μεγάλα, στρογγυλά ανοίγματα που λούζουν το εσωτερικό της με το φως του ήλιου.

Η τιμή του σπιτιού δεν έχει γίνει γνωστή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ