ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο πρόεδρος του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου κατηγορείται για απόπειρα βιασμού

Ο πρόεδρος του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου κατηγορείται για απόπειρα βιασμού
Twitter

Ο Ντομινίκ Μπουτονά, Πρόεδρος του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου (CNC) κατηγορείται για απόπειρα βιασμούκαι σεξουαλική κακοποίηση και βρίσκεται υπό κράτηση από την Τετάρτη το πρωί.

O Μπουτονά ανακρίνεται με την κατηγορία ότι επιτέθηκε και προσπάθησε να βιάσει τον 22χρονο βαφτισιμιό του.

Η σύλληψη του Μπουτονά έγινε μετά τις καταγγελίες που έκανε εις βάρος του τον περασμένο Οκτώβριο ο βαφτισιμιός του, ο οποίος τον κατηγορεί ότι του επιτέθηκε με σκοπό να τον βιάσει κατά τη διάρκεια διακοπών τους τον Αύγουστο στην Ελλάδα. Ο δικηγόρος του Μπουτονά δήλωσε ότι ο πελάτης του «αρνείται ότι έχει υποπέσει σε οποιοδήποτε αδίκημα και είναι απολύτως ήρεμος και σίγουρος για το αποτέλεσμα της ανάκρισης».

Η σύλληψη του Μπουτονά προκάλεσε άμεσες αντιδράσεις, με την ομάδα για τον σεβασμό της ισότητας των φύλων «Le Collectif 50/50» να καλεί το Κέντρο Κινηματογράφου να τον θέσει σε διαθεσιμότητα μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα και η νομική διαδικασία, ώστε η δικαιοσύνη να μπορέσει να προχωρήσει απερίσπαστη τις διαδικασίες που απαιτούνται, προωθώντας ταυτόχρονα δύο τεκμήρια: αυτό της αθωότητας, αλλά και αυτό της ειλικρίνειας από την πλευρά των θυμάτων.

Ο διορισμός του Μπουτονά τον Ιούλιο του 2019 προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στον καλλιτεχνικό χώρο, λόγω των προσωπικών σχέσεων του με τον Εμανουέλ Μακρόν, αλλά κυρίως λόγω του παρελθόντος του παραγωγού που για μεγάλο μέρος της κοινότητας είχε εμπορικό πρόσημο.

Οι κατηγορίες κατά του Μπουτονά προκάλεσαν σοκ στη Γαλλική κινηματογραφική κοινότητα και όχι μόνο, καθώς υπό την προεδρία του είχε θέσει ως προτεραιότητα τη μάχη κατά της σεξουαλικής κακοποίησης στη βιομηχανία. Την προηγουμένη της μήνυσης που έγινε τον Οκτώβριο, ο Ντομινίκ Μπουτονά είχε παρευρεθεί σε event της οργάνωσης «50/50», εγκαινιάζοντας μια νέα συνεργασία του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου με την οργάνωση για την ενημέρωση και την εξάλειψη φαινομένων βίας στην κοινότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ