ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πρίγκιπας Κάρολος: Συναισθηματικά φορτισμένος μετά την επίσκεψη στον πατέρα του που νοσηλεύεται

Πρίγκιπας Κάρολος: Συναισθηματικά φορτισμένος μετά την επίσκεψη στον πατέρα του που νοσηλεύεται
ΑP Photo

Ο 99χρονος πρίγκιπας Φίλιππος νοσηλεύεται εδώ και μια εβδομάδα στο νοσοκομείο King Edward VII. Ο γιος του, πρίγκιπας Κάρολος ήταν ο πρώτος που τον επισκέφθηκε, ενώ κατά την αποχώρησή του ήταν εμφανώς συγκινημένος και συναισθηματικά φορτισμένος.

Ο πρίγκιπας Κάρολος έφτασε στο νοσοκομείο στις 3:30 το μεσημέρι και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του πατέρα του από τους θεράποντες ιατρούς. Αποχώρησε λίγο πριν από τις 4:00 μ.μ., φανερά ταραγμένος.

Την περασμένη Τρίτη, το παλάτι του Μπάκιγχαμ εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «μετά από αδιαθεσία». «Μετά από συνεννόηση με το γιατρό του, είναι πιθανό να παραμείνει στο νοσοκομείο για παρατήρηση και να ξεκουραστεί τόσο το Σαββατοκύριακο όσο και κάποιες ημέρες της επόμενης εβδομάδας. Ο γιατρός ενεργεί με μεγάλη προσοχή. Ο δούκας παραμένει σε καλή διάθεση», ανέφερε πηγή του παλατιού.

@AP Photo

Ο πρίγκιπας Φίλιππος φέρεται να έχει ενημερωθεί για την απόφαση της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι να μην επιστρέψουν στη βασιλική οικογένεια.

Ο Φίλιππος και ο Χάρι είχαν πάντα έναν ιδιαίτερα στενό δεσμό, όμως σύμφωνα ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε πρόσφατα, ο δούκας ήταν «μπερδεμένος» μετά την απόφαση του εγγονού του να απομακρυνθεί από τη βασιλική οικογένεια.

Ο Ίγκριντ Σιούαρντ, συγγραφέας του βιβλίου «Philip Revealed», αποκάλυψε ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος «αποχώρησε» από τις συνομιλίες ανάμεσα στο παλάτι και το Χάρι, καθώς ένιωσε ότι αγνοήθηκαν πλήρως οι συμβουλές του.

@AP Photo

«Για το Φίλιππο, του οποίου ολόκληρη η ύπαρξη βασίστηκε στην αφοσίωσή του να κάνει το καθήκον του, φαίνεται βαριά η απόφαση του εγγονού του να παραιτηθεί για χάρη του γάμου του με μία Αμερικανίδα διαζευγμένη, με τον ίδιο τρόπο όπως ο Εδουάρδος Η', ο οποίος αρνήθηκε το στέμμα για να παντρευτεί τη Γουόλις Σίμπσον το 1936».

Σύμφωνα με τη «Mirror», ο πρίγκιπας Χάρι έχει απομονωθεί στο σπίτι του στην Καλιφόρνια, ώστε να είναι σε θέση να ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο, εάν επιδεινωθεί η κατάσταση του πρίγκιπα Φίλιππου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ