ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μέγκαν και Χάρι: Η πρώτη εμφάνιση μετά την οριστική ρήξη με το παλάτι (vid)

Μέγκαν και Χάρι: Η πρώτη εμφάνιση μετά την οριστική ρήξη με το παλάτι (vid)
ΑP Photo

Την πρώτη τους εμφάνιση μετά την οριστική και πολύ σκληρή ρήξη τους με το παλάτι έκαναν η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι.

Το ζευγάρι έκλεισε οριστικά το κεφάλαιο της βασιλικής ζωής, καθώς ανακοινώθηκε η αποχώρησή τους από το Μπάκιγχαμ. Η αντίδραση του παλατιού ήταν άμεση και φανερά οργισμένη.

Με την ολοκλήρωση της μεταβατικής περιόδου του ενός έτους και αφού το ζευγάρι αποφάσισε ότι δεν θα ανακαλέσει την απόφασή του, ο δούκας του Σάσεξ χάνει τα στρατιωτικά του αξιώματα, ενώ η σύζυγός του χάνει τις φιλανθρωπικές της αναθέσεις, αναφέρεται στην ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ στην οποία τονίζεται ότι «όλοι είναι πολύ λυπημένοι γι' αυτήν την απόφαση».

Στην ανακοίνωση του παλατιού αναφέρεται: «Μετά από συνομιλίες με το Δούκα, η βασίλισσα Ελισάβετ επιβεβαιώνει ότι μετά την απομάκρυνση από το έργο της βασιλικής οικογένειας, δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουν τις ευθύνες και τα καθήκοντα που συνεπάγονται μια ζωή δημόσιας υπηρεσίας».

Και συνεχίζει: «Οι τιμητικοί στρατιωτικοί διορισμοί και οι βασιλικές αναθέσεις που διατηρούνται από τον δούκα και την δούκισσα θα επιστραφούν επομένως στην αυτού Μεγαλειότητα, προτού αναδιανεμηθούν μεταξύ των εργαζόμενων μελών της βασιλικής οικογένειας. Ενώ όλοι λυπούμαστε για την απόφασή τους, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ παραμένουν πολύ αγαπημένα μέλη της οικογένειας».

Εκπρόσωπος του δούκα και της δούκισσας του Σάσεξ είπε: «Όπως αποδεικνύεται από το έργο τους τον περασμένο χρόνο, ο δούκας και η δούκισσα του Σάσεξ παραμένουν αφοσιωμένοι στο καθήκον και την υπηρεσία τους στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλο τον κόσμο και έχουν προσφέρει τη συνεχή υποστήριξή τους στις οργανώσεις που έχουν εκπροσωπήσει ανεξάρτητα από τον επίσημο ρόλο που κατέχουν. Μπορούμε όλοι να ζήσουμε μια ζωή υπηρεσίας. Η υπηρεσία είναι καθολική».

Λίγα 24ωρα μετά το οριστικό Megxit, Μέγκαν Μαρκλ και πρίγκιπας Χάρι έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση, σε ένα βίντεο 20 δευτερολέπτων προκειμένου να συνδέσουν το podcast του Archewell Audio σε μια ζωντανή μετάδοση εκδήλωσης στο Spotify.

«Δημιουργήσαμε το Archwell Audio για να διασφαλίσουμε ότι μπορούμε να ακουστούν φωνές και ιστορίες ανθρώπων που ίσως δεν ακούγονται», λέει η Μέγκαν Μαρκλ στο βίντεο.

https://www.instagram.com/p/CLmjAHYHKx_

«Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της προσπάθειας είναι να δημιουργηθεί αυτή η κοινότητα, που μπορείτε να μοιραστείτε, που θα ενθαρρύνει όλους τους άλλους να μοιραστούν τις δικές τους αδυναμίες σε αυτόν τον ασφαλή χώρο», είπε ο Χάρι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ