ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κατεδαφίζεται το ξενοδοχείο που «φιλοξένησε» το Faulty Towers (vid)

Κατεδαφίζεται το ξενοδοχείο που «φιλοξένησε» το Faulty Towers (vid)
Tim Whitby/Getty Images/Ideal Images

Το τέλος εποχής για ένα από τα πλέον διάσημα τηλεοπτικά ξενοδοχεία, σηματοδοτεί η απόφαση των Αρχών της πόλης Τορκί, στην Αγγλία, να γκρεμιστεί.

Όπως γράφει το Hollywood Reporter, το περίφημο παραθαλάσσιο Gleneagles Hotel των 41 δωματίων, το οποίο ενέπνευσε τον κωμικό Τζον Κλιζ για το γύρισμα της σειράς Fawlty Towers, θα μετατραπεί αρχικά σε μπάζα και εν συνεχεία σε ένα σύγχρονο γηροκομείο.

Πίσω από το Gleneagles Hotel υπάρχει ένας μύθος. Ο Κλιζ και οι υπόλοιποι Monty Python είχαν κλείσει το συγκεκριμένο ξενοδοχείο τον Μάιο του 1970 για διαμονή κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων του Flying Circus. Παρότι η ομάδα το εγκατέλειψε την αμέσως επόμενη ημέρα, ο Κλιζ, η τότε σύζυγός του και η συνεργάτιδά του, Κόνι Μπουθ, παρέμειναν προκειμένου να παρατηρήσουν εξονυχιστικά τον ιδιοκτήτη, Ντόναλντ Σινκλέρ.

Έναν άνθρωπο που ο Κλιζ περιέγραψε αργότερα ως τον «πιο όμορφα αγενή άνδρα που συνάντησα ποτέ στη ζωή μου...» και που μαζί με τη σύζυγό του, Μπεατρίς Σινκλέρ, έδωσαν την έμπνευση για τους κεντρικούς χαρακτήρες της σειράς, Basil και Sybil Fawlty.

Το ξενοδοχείο σταμάτησε να λειτουργεί το 2015 και τώρα «θυσιάζεται». Τουλάχιστον είναι για καλό σκοπό...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ