ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ντρου Μπάριμορ: «Στα 13 μπήκα σε ψυχιατρική κλινική»

Ντρου Μπάριμορ: «Στα 13 μπήκα σε ψυχιατρική κλινική»
ΑP Photo

Η ηθοποιός Ντρου Μπάριμορ παραχώρησε συνέντευξη στον Χάουαρντ Στερν και μίλησε ανοιχτά για την εποχή που νοσηλεύτηκε σε ψυχιατρική κλινική όταν ήταν μόλις 13 ετών, καθώς και για τη σχέση της με τη μητέρα της.

Η Μπαάριμορ είπε ότι ως παιδί ηθοποιός, ήταν άγρια και είχε μια μητέρα που προσπαθούσε να γίνει φίλη της αντί για γονιός της. «Πήγαινα σε νυχτερινά κλαμπ και όχι στο σχολείο, έκλεβα το αυτοκίνητο της μαμάς μου και γενικά ήμουν εκτός ελέγχου», είπε η 46χρονη ηθοποιός στο The Howard Stern Show, σύμφωνα με το CNNi.

«Οπότε, καταλαβαίνετε, μερικές φορές ήταν απλώς αστείο και μερικές φορές ήμουν τόσο θυμωμένη που έκανα μπαμ και μετά με πήγαιναν σε αυτό το “πράγμα”», συνέχισε, εξηγώντας ότι το «πράγμα» ήταν μια «πλήρης ψυχιατρική κλινική», στην οποία και πέρασε 18 μήνες.

Η Ντρου Μπάριμορ είπε ότι ήταν τόσο θυμωμένη που «δεν μπορούσε να δει καθαρά» και δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί τιμωρήθηκε τόσο σοβαρά. «Ρώτησα τον εαυτό μου γιατί συμβαίνει αυτό. Τους πρώτους έξι έως οκτώ μήνες ήμουν πάρα πολύ θυμωμένη. Δεν μπορούσα να δω ξεκάθαρα».

«Ήμουν για ενάμιση χρόνο σε ένα μέρος που λεγόταν Van Nuys Psychiatric και εκεί δεν μπορούσες να κάνεις σαχλαμάρες. Αν έκανες, είτε σε έβαζαν στο θάλαμο με τα μαξιλάρια στους τοίχους είτε σε έδεναν με λουριά», συνέχισε.

Είπε επίσης προκαλούσε φασαρίες επειδή ένιωθε οργή. «Ήταν ταυτόχρονα ένα ίδρυμα για παιδιά και ένα μέρος για ηλικιωμένους, οπότε είχε νεαρά κορίτσια αλλά έβλεπες και μια γυναίκα με πι να περνάει. Ήταν ξεκαρδιστικό», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια εξήγησε γιατί θεωρεί ότι η μητέρα της, Τζέιντ Μπάριμορ, αποφάσισε να τη στείλει εκεί.

Η Μπάριμορ με τη μητέρα της, Τζέιντ, στην τελετή απονομής των 55ων βραβείων Όσκαρ, στο Λος Άντζελες, τον Απρίλιο του 1983. (@AP Photo)

«Νομίζω ότι στην πραγματικότητα δημιούργησε ένα τέρας και δεν ήξερε τι να το κάνει», είπε. «Ήταν η ύστατη λύση της, και πραγματικά ήμουν εκτός ελέγχου και τη συγχωρώ για την απόφασή της. Προφανώς ένιωσε ότι δεν είχε πουθενά να στραφεί», εξήγησε.

Μέσω της θεραπείας η Ντρου Μπάριμορ είπε ότι συγχώρησε τη μαμά της και ότι δεν ήθελε να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής της με πόνο. Όπως είπε, οι δύο τους έχουν επαφές και μάλιστα είχαν ανταλλάξει μηνύματα το πρωί πριν από τη συνέντευξη.

«Είμαι σίγουρη ότι ένιωσε με πολλές ενοχές για πολλά χρόνια που δημιούργησε αυτό το τέρας, αλλά επίσης πιστεύω ότι ένιωθε και πολύ πόνο που δεν της μιλούσα για πολύ καιρό. Πλέον τα έχουμε βρει. Έχουμε περάσει πολλά χρόνια προσπαθώντας να βγάλουμε άκρη. Δεν μπορώ άλλο να την κάνω να νιώθει απαίσια. Είμαι σίγουρη ότι έχει ήδη νιώσει άθλια που δεν της μιλούσε η κόρη της», κατέληξε η ηθοποιός.

Μητέρα και η ίδια πλέον, δύο κοριτσιών, λέει ότι μεγαλώνει τις κόρες της παραδοσιακά, προστατευτικά και ήσυχα, σε αντίθεση με τον τρόπο που μεγάλωσε η ίδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ