ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αντιδράσεις στο παλάτι για τη συνέντευξη Μέγκαν - Χάρι στην Όπρα Γουίνφρεϊ (trailer)

Αντιδράσεις στο παλάτι για τη συνέντευξη Μέγκαν - Χάρι στην Όπρα Γουίνφρεϊ (trailer)

Το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανησυχεί για τη συνέντευξη της Μέγκαν Μαρκλ και του πρίγκιπα Χάρι στην Όπρα Γουίνφρεϊ, η οποία θα προβληθεί την ερχόμενη Κυριακή από το δίκτυο CBS.

Σε αυτήν τη συνέντευξη, όπως φαίνεται στο teaser το οποίο κυκλοφόρησε χθες, η Όπρα Γουίνφρεϊ πιέζει τη δούκισσα του Σάσεξ να απαντήσει στο εάν το Στέμμα την «ανάγκασε να σιωπήσει» ενώ ο πρίγκιπας Χάρι ισχυρίζεται ότι μετανάστευσε στο Λος Άντζελες με την οικογένειά του επειδή φοβόταν ότι «η ιστορία θα επαναλαμβανόταν» μετά το θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνας.

Ο δούκας του Σάσεξ περιγράφει επίσης την αποχώρηση από την βασιλική οικογένεια ως «απίστευτα οδυνηρή» και η Όπρα ισχυρίζεται ότι το ζευγάρι λέει «συγκλονιστικά πράγματα» στη συνέντευξη.

Η Όπρα Γουίνφρεϊ εξηγεί στους θεατές ότι δεν τέθηκε κανένας «περιορισμός στα θέματα» που θα συζητηθούν. Ο τηλεοπτικός σταθμός αποκάλυψε χθες ότι η εκπομπή στην οποία θα προβληθεί η συνέντευξη επεκτάθηκε σε διάρκεια από 90 λεπτά σε δύο ώρες και αναμένεται να την παρακολουθήσουν δεκάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο.

Ο Ρόμπερτ Τζόμπσον, βιογράφος του πρίγκιπα Καρόλου και του δούκα του Εδιμβούργου, είπε ότι το τρέιλερ ήταν γεμάτο «με υπερβολικές, μελοδραματικές ανοησίες».

«Η βασίλισσα και η βασιλική οικογένεια δεν είναι η οικογένεια Κορλέονε του Γουίνδσορ. Δεν υπάρχουν άνθρωποι που τριγυρνούν με κύριο μέλημά τους να κάνουν τον κόσμο να σιωπήσει. Η Μέγκαν Μαρκλ, όσο ήταν μέλος της βασιλικής οικογένειας, προστατευόταν πάντα από μια ομάδα αξιωματικών της Σκότλαντ Γιαρντ. Ευτυχώς, δεν κινδύνευσε ποτέ σωματικά και ο Χάρι το ξέρει αυτό. Η συζήτηση για "σιωπή" είναι απλώς γελοία. Ταιριάζει σε ένα αφήγημα υποθέτω, αλλά με τι κόστος για την βασίλισσα Ελισάβετ, τον πρίγκιπα Φίλιππο και τη βασιλική οικογένεια αλλά και τη φήμη μας ως χώρα;».

Όσον αφορά στην καθυστερημένη απόφαση για παράταση της εκπομπής, ο βασιλικός εμπειρογνώμονας Ρίτσαρντ Φιτζγουίλιαμς είπε στη Daily Mail: «Τα επιπλέον 30 λεπτά θα μπορούσαν να ήταν τρομακτικά. Μήπως αυτό συνέβη επειδή ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ θύμωσαν με την πρόσφατη "καθαίρεσή" τους από τα βασιλικά αξιώματα; Η συνέντευξή τους με την Όπρα Γουίνφρεϊ θα καθορίσει τις μελλοντικές τους σχέσεις με την βασιλική οικογένεια».

Σε κάθε περίπτωση, η επιπλέον μισή ώρα της εκπομπής θα επιτρέψει στο CBS να βγάλει ακόμη περισσότερα από τις διαφημίσεις, καθώς ο διαφημιστικός χρόνος διάρκειας 30 δευτερολέπτων κοστίζει περίπου 200.000 δολάρια. Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, πάντως, δεν θα πληρωθούν για τη συνέντευξή τους, αλλά τα οφέλη που θα αποκομίσουν από αυτήν είναι έτσι κι αλλιώς τεράστια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ