ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τα «Μικρά Όμορφα Άλογα» του Μ. Κωνσταντάτου από 25/3 στις ψηφιακές αίθουσες Έλλη και Δαναό

Τα «Μικρά Όμορφα Άλογα» του Μ. Κωνσταντάτου από 25/3 στις ψηφιακές αίθουσες Έλλη και Δαναό
ΑΠΕ-ΜΠΕ @Feelgood

Μετά από σειρά επιτυχημένων προβολών σε Ασία, Ευρώπη, Β. Αμερική αλλά και στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, τα «Μικρά Όμορφα Άλογα», η νέα μεγάλου μήκους ταινία του Μιχάλη Κωνσταντάτου είναι έτοιμη να συναντήσει το κοινό της σε όλη την Ελλάδα.

Με τις αίθουσες να παραμένουν κλειστές, η εταιρεία διανομής Feelgood σε συνεργασία με τους συντελεστές της ταινίας και τους κινηματογράφους «Δαναός» και «Έλλη» προχωρούν σε μια ψηφιακή απομίμηση της φυσικής κινηματογραφικής εξόδου, με σλόγκαν το «Ανοίξτε τα κλειστά σινεμά στο σπίτι σας» και στόχο την ανάγκη στήριξης του κινηματογραφικού κλάδου που έχει δεχτεί τεράστιο πλήγμα από την πανδημία.

Έτσι, από την Πέμπτη 25 Μαρτίου τα «Μικρά Όμορφα Άλογα» δίνουν ραντεβού στις ψηφιακές αίθουσες Έλλη και Δαναό, εκεί όπου υπό άλλες συνθήκες θα παίζονταν κανονικά.

Η ταινία

Επτά χρόνια μετά το πολυβραβευμένο ντεμπούτο τού «Luton», ο Μιχάλης Κωνσταντάτος επιστρέφει με ένα βραδυφλεγές, ατμοσφαιρικό ψυχολογικό θρίλερ «για όσα δε λέγονται, αλλά καταλαβαίνουμε ότι υπάρχουν. Όσα δεν πρόκειται ποτέ να ειπωθούν αλλά βρίσκονται πάντα εκεί για όποιον θέλει να τα δει». Μέσα από την ιστορία ενός παντρεμένου ζευγαριού σε μια κρίσιμη καμπή της κοινής του πορείας, τα «Μικρά Όμορφα Άλογα» διηγούνται μια ιστορία για μεγάλες προσδοκίες και ματαιώσεις, τη λαχτάρα για συντροφικότητα και αποδοχή αλλά και τα ψέματα που κατασκευάζουμε χωρίς ν' αντιλαμβανόμαστε ότι είναι τα ίδια εκείνα που μπορούν να μας καταστρέψουν.

«Τι άνθρωποι γινόμαστε όταν καλούμαστε να αλλάξουμε; Οι βίαιες αλλαγές στη ζωή των ανθρώπων, ο τρόπος που συμβαίνουν και o αντίκτυπος τους, είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μου. Διάφορες συνθήκες ωθούν πολλές φορές τους ανθρώπους σε μια νέα άγνωστη κατάσταση, συνήθως απρόθυμα αλλά και αναπόφευκτα, καλούνται να αφήσουν το σπίτι, την χώρα τους, να μείνουν χωρίς δουλειά, χωρίς οικονομική ευχέρεια, χωρίς κάποιον που αγαπούν. Διαθέτουμε άραγε τις απαραίτητες δεξιότητες για να αντιμετωπίσουμε μια εντελώς άγνωστη πραγματικότητα; Και πώς τελικά την διαχειριζόμαστε; Στα Μικρά Όμορφα Άλογα, οι ήρωες αναζητούν τη νέα τους ταυτότητα. Η πορεία τους προς αυτή πολλές φορές μοιάζει σχεδόν με ένα είδος υπαρξιακού θρίλερ, το οποίο δεν βασίζεται στο παραδοσιακό ερώτημα του "ποιος είναι ο δολοφόνος;", αλλά εστιάζει περισσότερο στην τρομακτική, άγνωστη πραγματικότητα των ανθρώπων, σε μια αντιπαράθεση με τον εαυτό τους και πώς τελικά είναι ικανοί να αντιμετωπίσουν την αλήθεια τους - ή όχι», αναφέρει στο σκηνοθετικό του σημείωμα ο Μιχάλης Κωνσταντάτος.

Σύνοψη

Μετά από μία απότομη αλλαγή στη ζωή τους, η Αλίκη και ο Πέτρος βρίσκουν πρόσκαιρο καταφύγιο σε μια μικρή παραθαλάσσια επαρχιακή πόλη μαζί με το μικρό τους γιο, Παναγιώτη. Και οι δύο έχουν βρει προσωρινές δουλειές, μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου να επιστρέψουν γρήγορα και μόνιμα στην Αθήνα. Η Αλίκη όμως αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι το σχέδιο τους δεν λειτουργεί ή ακόμα χειρότερα ότι μπορεί καν να μην υπάρχει. Ο Πέτρος αντιλαμβάνεται την συναισθηματική απομάκρυνσή της ως μια σιωπηρή αποδοκιμασία για αυτά που δεν μπορεί να της προσφέρει. Η απόσταση ανάμεσά τους μεγαλώνει επικίνδυνα κι οι δυο τους κινδυνεύουν να παγιδευτούν σε έναν ιστό από ψέματα που οι ίδιοι έπλεξαν.

Η ταινία, με πρωταγωνιστές τη Γιώτα Αργυροπούλου και τον Δημήτρη Λάλο, είναι μια συμπαραγωγή Ελλάδας (Horsefly Productions), Βελγίου (A Private View) και Γερμανίας (Fabian Massah), με την υποστήριξη των Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, Eurimages, The Belgian Federal Government's Tax Shelter Programme, ΕΡΤ, Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας EKOME, και Creative Europe Programme - Media.

«Ανοίξτε τα κλειστά σινεμά στο σπίτι σας»

Η εταιρεία κινηματογραφικής διανομής Feelgood Εntertainment, οι κινηματογράφοι Δαναός και Έλλη και οι συντελεστές της ελληνικής ταινίας «Μικρά Όμορφα Άλογα», συνεργάζονται σε μια συμβολική κίνηση ευαισθητοποίησης του κόσμου και ανάδειξης των σημαντικών προβλημάτων που έχει προκαλέσει η πανδημία στον κλάδο του κινηματογράφου σε όλα τα επίπεδα.

Με σλόγκαν το «Ανοίξτε τα κλειστά σινεμά στο σπίτι σας», οι βασικοί πυλώνες της κινηματογραφικής αλυσίδας (Παραγωγός, Σκηνοθέτης, Διανομέας, Αιθουσάρχης), προχωρούν σε μια ψηφιακή απομίμηση της φυσικής κινηματογραφικής εξόδου και προβάλλουν σε πρώτη προβολή την ταινία του Μιχάλη Κωνσταντάτου, στους ψηφιακούς κινηματογράφους Έλλη και Δαναό για δύο «κινηματογραφικές» εβδομάδες ξεκινώντας από την Πέμπτη 25 Μαρτίου. Η προβολή θα γίνει μέσω του Viva.gr και οι θεατές μπορούν να προαγοράσουν το εισιτήριο τους σε έναν από τους δύο κινηματογράφους. Τα «Μικρά Όμορφα 'Αλογα», θα προβληθούν και στην μεγάλη οθόνη μόλις οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Εισιτήρια: https://www.viva.gr/tickets/cinema/streaming/mikra-omorfa-aloga-elli/

https://www.viva.gr/tickets/cinema/streaming/mikra-omorfa-aloga-danaos/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ