ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γουίλεμ Ντεφό: Θα είναι ο επόμενος πρωταγωνιστής του Γιώργου Λάνθιμου;

Γουίλεμ Ντεφό: Θα είναι ο επόμενος πρωταγωνιστής του Γιώργου Λάνθιμου;
ΑP Photo

Σε διάφορα, παράλληλα πρότζεκτ δουλεύει αυτήν την εποχή ο Γιώργος Λάνθιμος, δίνοντας προτεραιότητα στην ταινία «Poor Things», τη δική του εκδοχή του μύθου του Φράνκενσταϊν.

Στο γυναικείο πρωταγωνιστικό ρόλο έχει «κλειδώσει» η Έμα Στόουν και απομένει να ανακοινωθούν οι ηθοποιοί που θα ενσαρκώσουν τους δύο αντρικούς. Όπως αναφέρει το Deadline, ο ένας από τους δύο ρόλους έχει προταθεί στον Γουίλεμ Ντεφό, με τον οποίο ο Λάνθιμος βρίσκεται σε συζητήσεις.

Το «Poor Things» θα είναι η κινηματογραφική μεταφορά του σατιρικού μυθιστορήματος «Χαμένα Κορμιά», του Σκοτζέζου Αλισντερ Γκρέι, που κυκλοφόρησε το 1992. Η ιστορία, που εκτυλίσσεται στη βικτοριανή εποχή, αντικαθιστά το Φρανκεστάιν με την Μπέλα, μια όμορφη νεαρή νυμφομανή, η οποία, ενώ είναι έγκυος, αυτοκτονεί για να ξεφύγει από το βίαιο άντρα της. Την Μπέλα επαναφέρει στη ζωή ένας εκκεντρικός επιστήμονας, ο Γκόντγουιν Μπάξτερ, δίνοντάς της το μυαλό ενός μωρού. Η φιλοδοξία του Μπάξτερ είναι να κατασκευάσει την ιδανική σύντροφο αλλά τα σχέδιά του θα ανατρέψει ο δρ. Άρτσιμπαλντ ΜακΚάντλες που ζηλεύει τον Μπάξτερ για το δημιούργημά του. Η Μπέλα, από την άλλη, έχει τη δική της άποψη για τα πράγματα.

Η ταινία θα έχει σκηνοθέτη τον Λάνθιμο, σεναριογράφους τον ίδιο και τον Τόνι ΜακΝαμάρα («Ευνοοούμενης», «The Great»). Το ρόλο της Μπέλα Μπάξτερ θα ερμηνεύσει η Έμα Στόουν, η οποία εκτός από την «Ευνοοούμενη» συνεργάστηκε με το Γιώργο Λάνθιμο και στο πρότζεκτ «The Artist on the Composer», ανάθεση της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

@AP Photo

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιος από τους δύο αντρικούς ρόλους έχει προταθεί στον Ντεφό -ο οποίος είχε συνεργαστεί με το Θόδωρο Αγγελόπουλο στην ταινία «Σκόνη του Χρόνου».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ