ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«The Walking Dead»: Δικαστική διαμάχη στις ΗΠΑ για το θάνατο κασκαντέρ της σειράς

«The Walking Dead»: Δικαστική διαμάχη στις ΗΠΑ για το θάνατο κασκαντέρ της σειράς
imdb

Το Εφετείο της πολιτείας της Τζόρτζια ανέτρεψε την απόφαση των ενόρκων να επιδικαστεί αποζημίωση ύψους 8 εκατομμυρίων δολαρίων στην οικογένεια ενός κασκαντέρ που τραυματίστηκε θανάσιμα στα γυρίσματα ενός επεισοδίου της σειράς «The Walking Dead» το 2017.

Το Εφετείο έκρινε ότι οι αστικές αξιώσεις των γονέων του stuntman Τζον Μπέρνεκερ δεν εμπίπτουν στο νόμο περί αποζημίωσης των εργαζομένων.

Η οικογένεια του Μπέρνεκερ μήνυσε την AMC Networks, την εταιρεία παραγωγής Stalwart Films και άλλους, όταν ο 33χρονος stuntman πέθανε από τραυματισμό στο κεφάλι, αφού έπεσε από ένα μπαλκόνι και ύψος 8 μέτρων, κατά τη διάρκεια γυρισμάτων.

Ο Μπέρνεκερ ήταν 33 ετών όταν σκοτώθηκε στη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς @imdb

Οι δικηγόροι της οικογένειας του Μπέρνεκερ υποστήριξαν ότι οι παραγωγή της σειράς δεν έλαβαν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας για να κάνουν οικονομία στο κόστος. Οι δικηγόροι των κατηγορουμένων δήλωσαν ότι ο θάνατος του κασκαντέρ ήταν απλώς ένα απρόβλεπτο δυστύχημα.

Το σώμα των ενόρκων στη δίκη πρώτου βαθμού, το Δεκέμβριο του 2019, έκρινε ότι το συμβάν δεν ήταν ευθύνη της AMC, αλλά επιδίκασε στους γονείς του Μπέρνακερ οκτώ εκατομμύρια δολάρια κρίνοντας ως ένοχους την εταιρεία Stalwart Films.

Ο Τζέφρι Χάρις, πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογένειας του Μπέρνεκερ δήλωσε ότι πιστεύει ότι η απόφαση του Εφετείου ήταν λάθος και είπε ότι σκοπεύει να ζητήσει από το Ανώτατο Δικαστήριο της Τζόρτζια να επανεξετάσει την απόφαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ