ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πρίγκιπας Χάρι: Έπιασε δουλειά σε εταιρεία της Silicon Valley

Πρίγκιπας Χάρι: Έπιασε δουλειά σε εταιρεία της Silicon Valley
ΑP Photo

«Παιδί του λαού», «προλεταριάτο», «ένας από μας». Αυτοί είναι κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που αποδόθηκαν στον πρίγκιπα Χάρι, στο άκουσμα της είδησης ότι έπιασε για πρώτη φορά στη ζωή του μια κανονική δουλειά.

Ο πρίγκιπας Χάρι θα είναι πλέον στέλεχος σε startup εταιρεία της Silicon Valley και σύμφωνα με δημοσίευμα στην εφημερίδα «Wall Street Journal», θα τεθεί επικεφαλής της εταιρείας BetterUp Inc., μιας διαδικτυακής εταιρείας online coaching και ψυχικής υγείας.

«Σκοπεύω να συμβάλω στη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων», είπε ο πρίγκιπας Χάρι στην εφημερίδα σχετικά με την πρώτη του δουλειά. «Η ενεργητική καθοδήγηση παρέχει ατελείωτες δυνατότητες για προσωπική ανάπτυξη, αυξημένη ευαισθητοποίηση και μια γενικότερα καλύτερη ζωή».

Ο πρίγκιπας είχε αποκαλύψει παλαιότερα ότι σχεδιάζει να ασχοληθεί με θέματα που αφορούν την ψυχική υγεία. Ο Χάρι είπε ότι χρησιμοποιεί προσωπικά την εφαρμογή της BetterUp και έναν lifecoach εδώ και μερικούς μήνες. «Συνδέθηκα με τον καθοδηγητή μου, ο οποίος είναι υπέροχος και μου έδωσε υγιείς συμβουλές και μια νέα προοπτική, η οποία είναι τόσο πολύτιμη», είπε στη «WSJ».

Ο διευθύνων σύμβουλος της BetterUp, Alexi Robichaux, αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με τη σύμβαση εργασίας του Χάρι ή τον τρόπο πληρωμής του, σύμφωνα με τη «WSJ».

Ωστόσο «είναι ένας σημαντικός και αξιόλογος ρόλος», είπε ο ίδιος για την προσχώρηση του Χάρι στην εταιρία. «Είναι συνώνυμος με αυτή την προσέγγιση ψυχικής υγείας και του να επενδύεις πραγματικά στον εαυτό σου», πρόσθεσε.

Ο Χάρι αναμένεται να συμμετάσχει σε πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένων αποφάσεων στρατηγικής ανάπτυξης νέων προϊόντων, σε φιλανθρωπικές συνεισφορές, και να υποστηρίξει δημόσια θέματα που σχετίζονται με την ψυχική υγεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ