ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τζόνι Ντεπ: Απορρίφθηκε η έφεσή του κατά της Sun για την κακοποίηση στην Άμπερ Χερντ

Τζόνι Ντεπ: Απορρίφθηκε η έφεσή του κατά της Sun για την κακοποίηση στην Άμπερ Χερντ
ΑP Photo

Οριστική είναι η καταδίκη σε βάρος του Τζόνι Ντεπ αναφορικά με τις κατηγορίες της πρώην συζύγου του, Άμπερ Χερντ, ότι την κακοποίησε, αλλά και σε σχέση με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας The Sun που τον αποκάλεσε «κακοποιητή».

Οι δικηγόροι του Ντεπ είχαν ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, η οποία δικαίωνε τη Sun, η οποία χαρακτήρισε σε δημοσίευμα της το 2018 τον ηθοποιό «Wife Beater». Ο ηθοποιός προσέφυγε στη βρετανική Δικαιοσύνη το περασμένο καλοκαίρι, κατηγορώντας για συκοφαντική δυσφήμιση τον όμιλο News Group Newspapers (NGN), που εκδίδει την εφημερίδα «The Sun».

Μετά από τη δίκη που έγινε τον περασμένο Ιούλιο και κατά τη διάρκεια της οποίας είδαν το φως της δημοσιότητας διάφορες αποκαλύψεις για την ιδιωτική ζωή του 57χρονου ηθοποιού και της πρώην συζύγου του, το Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου αποφάνθηκε κατά του Ντεπ, εκτιμώντας ότι οι χαρακτηρισμοί της «Sun» ήταν «ουσιαστικά αληθείς», διότι «η μεγάλη πλειονότητα των επιθέσεων αποδείχθηκε».

Το δικαστήριο του Λονδίνου κατέληξε επιπλέον τον περασμένο Νοέμβριο ότι ο διάσημος ηθοποιός «χτυπούσε τη σύζυγό του». Ο δικαστής διαπίστωνε τότε ότι ο ισχυρισμός της εφημερίδας ότι ο Τζόνι Ντεπ ήταν βίαιος απέναντι στην τότε σύζυγό του ήταν απόλυτα δικαιολογημένος.

Χθες, η βρετανική δικαιοσύνη απεφάνθη ότι τα νέα στοιχεία της πλευράς Ντεπ δεν άλλαζαν σε τίποτα την πρώτη καταδικαστική απόφαση.

«Η ακρόαση ήταν πλήρης και δίκαιη και περιελάμβανε εις βάθος αιτιολόγηση για τα συμπεράσματα που φαίνεται να μην εμπίπτουν σε κάποιο λάθος ή εσφαλμένη προσέγγιση», σημειώνεται στην απόφαση του Εφετείου, απορρίπτοντας την έφεση του Ντεπ.

@AP Photo

Εκπρόσωπος της Χερντ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση, αναφέροντας ότι τα στοιχεία της ενοχής ήταν αδιαμφισβήτητα. Αντίθετα, η πλευρά του Τζόνι Ντεπ προσβλέπει τώρα στη συνέχιση της δικαστικής μάχης σε αμερικανικό δικαστήριο, όπου, όπως αναφέρουν οι δικηγόροι του ηθοποιού, η Χερντ θα αναγκαστεί να προσέλθει και να δώσει εξηγήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ