ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Φεστιβάλ Φωτός και Τέχνης Noor Riyadh: Η πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας «λούζεται» στο φως

Φεστιβάλ Φωτός και Τέχνης Noor Riyadh: Η πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας «λούζεται» στο φως
Koert Vermeulen - Star in Motion 2021 © Riyadh Art 2021

Η πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας, Ριάντ, φωτίζει τον νυχτερινό ουρανό, καθώς διοργανώνει το 17ήμερο Φεστιβάλ Φωτός και Τέχνης, Noor Riyadh.

Περισσότεροι από 60 καλλιτέχνες από 20 χώρες συμμετέχουν στην τεράστια γκαλερί τέχνης με σόου με φώτα, γλυπτά, διαδραστικές παραστάσεις και υπαίθριες εγκαταστάσεις. Το Ριάντ έχει μετατραπεί σε «γκαλερί χωρίς τοίχους», σύμφωνα με τους διοργανωτές του Φεστιβάλ.

«Το Noor Riyadh είναι μια γιορτή φωτός και τέχνης σε απαράμιλλη κλίμακα. Η τέχνη είναι μια παγκόσμια γλώσσα και το φως είναι ένα σύμβολο ελπίδας και, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, ελπίζω ότι αυτό το Φεστιβάλ λάμπει σαν φάρος στον κόσμο και φωτίζει την πορεία μας προς ένα λαμπρότερο μέλλον, αντικατοπτρίζοντας το θέμα μας ''Under One Sky'' (Κάτω από έναν Ουρανό)», δήλωσε ο Χάιλιντ Αλ-Χαζάνι επικεφαλής της πρώτης εθνικής δημόσιας πρωτοβουλίας τέχνης στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας, Riyadh Art.

Με το θέμα «Under One Sky» ως σύμβολο ενότητας, παρουσιάζονται 60 έργα, συμπεριλαμβανομένων εγκαταστάσεων μεγάλης κλίμακας.

Σύμφωνα με τον πρίγκιπα Μπαντρ μπιν Αμπντουλάχ μπιν Φάρχαν υπουργό Πολιτισμού, το όραμα του Φεστιβάλ είναι να εμπλουτίσει την καθημερινή ζωή των κατοίκων και των επισκεπτών, μέσω της τέχνης σε δημόσιους χώρους και του τοπικού καλλιτεχνικού κινήματος, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα περισσότερη δημιουργικότητα και καινοτομία.

Στο Φεστιβάλ παίρνουν μέρος καλλιτέχνες από τη Σαουδική Αραβία, αλλά και από το εξωτερικό, μεταξύ άλλων οι Ουρς Φίσερ, Γιαχόι Κουσάμα, Ρόμπερτ Γουίλσον, Νάνσι Χολτ, Ντανιέλ Μπουρέν, Ίβαν Ναβάρο.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης εργαστήρια, συζητήσεις, περιηγήσεις, παρουσιάσεις, εθελοντικές δράσεις, κινηματογραφικές και μουσικές εκδηλώσεις, καθώς και ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες.

Το Noor Riyadh, που εντάσσεται στο Riyadh Art Program, θα διαρκέσει έως τις 12 Ιουνίου 2021 και το πρόγραμμα με τις καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις σε όλη την πόλη έως τις 3 Απριλίου 2021.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ