ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Glastonbury: Σε live streaming το φετινό φεστιβάλ - Πέντε ώρες διάρκεια και πολλά μεγάλα ονόματα

Glastonbury: Σε live streaming το φετινό φεστιβάλ - Πέντε ώρες διάρκεια και πολλά μεγάλα ονόματα
ΑP Photo

Το ιστορικό μουσικό Φεστιβάλ Glastonbury μετά την ακύρωση και της φετινής του διοργάνωσης λόγω του κορωνοϊού, θα προβληθεί τελικά στις 22 Μαΐου σε live streaming πεντάωρη μετάδοση από το Worthy Farm και το Stone Circle.

Σε ανακοίνωση της, στο Breakfast Show του BBC Radio 2, η κόρη του ιδρυτή του Φεστιβάλ, Έμιλι Ίβις, μίλησε για «ένα επικό πεντάωρο ταξίδι που θα πραγματοποιηθεί στο Worthy Farm και θα είναι ακριβώς σαν το φεστιβάλ, αλλά χωρίς κοινό».

Πολλά είναι τα μεγάλα ονόματα, που θα εμφανιστούν στο φετινό «εικονικό» φεστιβά, ανάμεσά τους οι Coldplay, η Τζόρτζια Σμιθ, οι Wolf Alice και ο Ντέιμον Άλμπαρν.

Από την ακύρωση του Φεστιβάλ το 2020, το Glastonbury έχασε περίπου 5 εκατομμύρια λίρες που είχαν διατεθεί για τη διοργάνωση του, όμως η φετινή ακύρωση έγινε νωρίτερα, μειώνοντας έτσι τις απώλειες. Διαφορετικά, η επιχείρηση θα καταστρεφόταν πλήρως. Οι ερμηνευτές, προκειμένου να στηρίξουν το θεσμό του Φεστιβάλ, παραιτήθηκαν από τις αμοιβές τους.

Ο Μάικλ Κιουανούκα, που θα συμμετάσχει επίσης στη φετινή εκδήλωση, είπε στον Guardian: «Είναι σημαντικό για μένα να υποστηρίξω το Glastonbury γιατί ήταν ένα τόσο σημαντικό ορόσημο από τότε που άρχισα να παίζω μουσική. Είναι κάτι που φέρνει κοντά τους ανθρώπους για όλους τους σωστούς λόγους, αλλά κυρίως μια γιορτή της ζωντανής μουσικής».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ