ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Sia, David Guetta και NASA τιμούν με ένα μουσικό βίντεο την αποστολή Perseverance στον Άρη

Sia, David Guetta και NASA τιμούν με ένα μουσικό βίντεο την αποστολή Perseverance στον Άρη
ΑP Photo

Ένα νέο βιντεοκλίπ για το «Floating Through Space», την πλέον πρόσφατη συνεργασία της με τον David Guetta, έδωσε στη δημοσιότητα η Sia. Το κλιπ έγινε σε συνεργασία με τη NASA προς τιμήν της δοκιμαστικής πτήσης του ρομποτικού ελικοπτέρου Ingenuity στον πλανήτη Άρη.

Το Ingenuity Mars Helicopter είναι αναπόσπαστο τμήμα της αποστολής Perseverance. Η πτήση του ρομποτικού ελικοπτέρου ήταν προγραμματισμένη για τις 11 Απριλίου, ωστόσο αναβλήθηκε καθώς το αποτέλεσμα της δοκιμής δεν ήταν ικανοποιητικό.

Στο νέο βιντεοκλίπ για το «Floating Through Space», το τραγούδι συνδυάζεται με πλάνα μηχανικών της NASA να κατασκευάζουν και να δοκιμάζουν το Ingenuity αλλά και να εργάζονται και σε άλλες πλευρές της αποστολής Perseverance. Επιπλέον στοιχεία για τις δοκιμές δίνονται με κλασικές φυσαλίδες διαλόγου σαν αυτές που απαντώνται σε κόμικς.

Το τραγούδι «Floating Through Space» εμφανίζεται στο σάουντρακ της αμφιλεγόμενης ταινίας «Music» της Sia. Οι κριτικές για την ταινία δεν ήταν επαινετικές και ασκήθηκε κριτική για την επιλογή της ηθοποιού Maddie Ziegler στον ρόλο μιας μη-λεκτικής αυτιστικής γυναίκας καθώς και για το πώς απεικονίζει τον αυτισμό.

«Άκουσα τα λάθος άτομα και αυτό είναι δική μου ευθύνη, σαφώς η έρευνά μου δεν ήταν επαρκώς λεπτομερής, επαρκώς ευρεία» απολογήθηκε, όπως σημειώνει το περιοδικό Rolling Stone, η Σία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ