ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χάλι Μπέρι: «Φοιτούσα σε ένα γυμνάσιο με πολύ λίγα μαύρα παιδιά - Ένιωθα πολύ κατώτερη»

Χάλι Μπέρι: «Φοιτούσα σε ένα γυμνάσιο με πολύ λίγα μαύρα παιδιά - Ένιωθα πολύ κατώτερη»
ΑP Photo

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός Χάλι Μπέρι παραμένει μια από τις πιο υψηλά αμειβόμενες ηθοποιούς στον κινηματογράφο. Το 2002, όταν αναδείχθηκε η πρώτη Αφροαμερικανίδα που κέρδισε το χρυσό αγαλματίδιο Α’ Γυναικείου Ρόλου στην ιστορία των βραβείων.

Μιλώντας στο «GH» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις ανασφάλειες και τις φοβίες που είχε ως έφηβη, μεγαλώνοντας σε μια μικρή πόλη του Οχάιο στα τέλη της δεκαετίας του 1970 και στις αρχές της δεκαετίας του 1980.

«Δεν υπήρχαν πολλές μαύρες γυναίκες στον καλλιτεχνικό χώρο με τις οποίες θα μπορούσα να ταυτιστώ», είπε η ηθοποιός. «Έτσι, πέρασα τα πρώτα μου χρόνια και την εφηβεία μου, ν’ αγωνίζομαι με τον εαυτό μου και την προσωπική μου αξία για να νιώσω αυτοπεποίθηση». Και συνέχισε:

«Φοιτούσα σε ένα γυμνάσιο με πολύ λίγα μαύρα παιδιά. Ένιωθα πολύ κατώτερη. Νόμιζα ότι δεν ταίριαζα με το περιβάλλον του σχολείου. Δεν είχα εικόνες επιτυχημένων ή όμορφων, ανθρώπων που έμοιαζαν με εμένα. Ευτυχώς, υπήρξε ένας δάσκαλος που με βοήθησε και τον ευγνωμονώ».

«Άρχισα τότε να ψάχνω άτομα με τα οποία θα μπορούσα να ταυτιστώ, όπως η Ντιαχάν Κάρολ, η Νταϊάνα Ρος και στη συνέχεια η Γουίτνεϊ Χιούστον».

Η Μπέρι αποφοίτησε από το σχολείο ως άριστη μαθήτρια, αρθρογράφος στη σχολική εφημερίδα και βασίλισσα του χορού των αποφοίτων. Τη δεκαετία του 1980 συμμετείχε σε αρκετούς διαγωνισμούς ομορφιάς, κερδίζοντας τον τίτλο Miss Teen All American το 1985 και το Miss Ohio USA το 1986. Έγινε, τελικά, η Miss USA το 1986.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ