ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ρόνι Γουντ: Nικητής δύο φορές στη μάχη με τον καρκίνο ο κιθαρίστας των Rolling Stones

Ρόνι Γουντ: Nικητής δύο φορές στη μάχη με τον καρκίνο ο κιθαρίστας των Rolling Stones
ΑP Photo

Ο εφιάλτης του καρκίνου τον «άγγιξε» δύο φορές, αλλά ο Ρόνι Γουντ βγήκε νικητής. Μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα «The Sun», ο 73χρονος θρύλος της ροκ μουσικής αποκάλυψε ότι διαγνώστηκε με μικροκυτταρικό καρκίνο στον πνεύμονα κατά τη διάρκεια του τελευταίου lockdown.

Το 2017, ήταν η πρώτη φορά. Σε μια εξέταση ρουτίνας ανιχνεύτηκε και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση πέντε ωρών για την αφαίρεσή του. Απέρριψε τη χημειοθεραπεία:

«Δεν ήθελα να χάσω τα μαλλιά μου», είπε Ρόνι Γουντ. «Με κανένα τρόπο. Πίστευα ότι όλα θα πάνε καλά. Με τη βοήθεια του φύλακα άγγελου μου, στάθηκα πολύ τυχερός, μετά από σχεδόν 50 χρόνια μανιώδους καπνίσματος σε συνδυασμό και με όλες τις υπόλοιπες κακές συνήθειες και καταχρήσεις που έκανα».

Σχετικά με τη δεύτερη διάγνωση ο Ρόνι Γουντ είπε: «Αντιμετώπισα πολλά προβλήματα καθ' όλη τη διάρκεια της θεραπείας μου, αλλά δεν το έβαλα κάτω. Χρησιμοποίησα τη δύναμή μου όσο περισσότερο μπορούσα. Έπρεπε να φύγει. Συνέχεια σκεφτόμουν ότι έπρεπε να είμαι θετικός και δυνατός για να τον πολεμήσω. Τα υπόλοιπα τα είχα αφήσει στον Θεό».

Ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης προς την τύχη του ο Ρόνι έπαιρνε δύναμη ζωγραφίζοντας τη σύζυγό του Σάλι Χάμπρεις, και τα δίδυμα τους, τη Gracie και την Alice.

Ο Γουντ σε ηλικία 68 ετών έκοψε το κάπνισμα, μόλις μια εβδομάδα πριν γεννηθούν τα δίδυμα κοριτσάκια του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ