ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μετά το Όσκαρ η Κλόι Ζάο σκηνοθετεί το «The Eternals» για τη Marvel

Μετά το Όσκαρ η Κλόι Ζάο σκηνοθετεί το «The Eternals» για τη Marvel
ΑP Photo

Η Κλόι Ζάο έγινε η δεύτερη γυναίκα, και η πρώτη ασιατικής καταγωγής, η οποία κέρδισε το Όσκαρ Σκηνοθεσίας για το «Nomadland». Τώρα, ετοιμάζεται να κάνει το σκηνοθετικό της ντεμπούτο στη Marvel με την ταινία «The Eternals».

Μιλώντας στο Variety, o Πρόεδρος της Marvel, Κέβιν Φάιγκι, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων των «The Eternals» η Ζάο «έδωσε σκληρή μάχη για να χρησιμοποιήσει πραγματικές τοποθεσίες» για την ταινία. Αν και στην αρχή έδειχνε διστακτικός, όταν είδε ένα δείγμα από την ταινία κατάλαβε αμέσως γιατί η ίδια το ήθελε τόσο πολύ αυτό:

«Έλεγα συνέχεια στον εαυτό μου “όλο αυτό είναι κατευθείαν τραβηγμένο με κάμερα και δεν υπάρχει κανένα ίχνος εφέ”. Ήταν ένα πανέμορφο ηλιοβασίλεμα, με τέλεια κύματα και ομίχλη να έρχεται από τις ακτές ενός τεράστιου βράχου, πραγματικά εντυπωσιακό».

Κι όταν είδε το «Nomadland» κατάλαβε αμέσως ότι αυτού του είδους οι σκηνές και οι τοποθεσίες είναι το στιλ της Ζάο αλλά και αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από όλους. «Είναι ακριβώς αυτό που θέλαμε να φέρουμε στη Marvel. Ακριβώς αυτό το στιλ σκηνοθεσίας», είπε ο Φάιγκι.

Η Ζάο είπε στο Variety ότι η Marvel όχι μόνο την άφησε να γυρίσει την ταινία σε πραγματικές τοποθεσίες, αντί σε μέσα σε διάφορα στούντιο και με μπλε και πράσινες σκηνές, αλλά την άφησε να κρατήσει και το σκηνοθετικό της στιλ.

Η Ζάο πρόσθεσε ότι ήταν πολύ σημαντικό για την ίδια να βεβαιωθεί ότι στο σετ της θα επικρατούσε ένα πιο οικείο συναίσθημα από τις «στρατιές» ανθρώπων που υπήρχαν στις προηγούμενες παραγωγές της Marvel. «Συγχαρητήρια στους ανθρώπους στη Marvel η οποίοι από την αρχή κατάλαβαν τον τρόπο με τον οποίο ήθελα να γυρίσω την ταινία. Δεν μπορούσαν να έχω εκατοντάδες ανθρώπους γύρω μου απλά να περιμένουν να κάνουν κάτι. Οπότε προσαρμόστηκαν στο πως ήθελα να δουλέψω. Είμαι ακόμα περιτριγυρισμένη από 25 άτομα», είπε η Ζάο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ