ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Έλον Μασκ οικοδεσπότης στο Saturday Night Live - Αποκάλυψε ότι έχει σύνδρομο Άσπεργκερ

Ο Έλον Μασκ οικοδεσπότης στο Saturday Night Live - Αποκάλυψε ότι έχει σύνδρομο Άσπεργκερ
AP Photo/Susan Walsh

Ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ παρουσίασε το Saturday Night Live, που για πρώτη φορά προβλήθηκε σε ζωντανή μετάδοση, σε διεθνές επίπεδο.

«Είναι τιμή μου να είμαι ο οικοδεσπότης του SNL και το εννοώ. Μερικές φορές αφού πω κάτι πρέπει να επισημάνω ότι το εννοώ για να καταλάβει ο κόσμος ότι όντως το εννοώ» δήλωσε κατά την έναρξη της βραδιάς.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη, δεν έχασε χρόνο και αυτοσαρκάστηκε για τον λογαριασμό του στο Twitter, καθώς επίσης και για το όνομα του γιου του «X Æ A-12»:

«Προφέρεται όπως ο ήχος από μία γάτα που τρέχει πάνω σ' ένα πληκτρολόγιο», είπε.

Ωστόσο ο Μασκ δεν ήταν μόνος του στο στούντιο του SNL. Μαζί του ήταν και η μητέρα του, λόγω του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας σήμερα. Εκείνη δεν ήταν τόσο άνετη όσο ο γιος της on camera, αλλά παρέμεινε πιστή στο σενάριο του σόου.

«Είμαι ενθουσιασμένος για το δώρο που έκανα στη μητέρα μου» είπε, δίνοντάς της ένα κρυπτονόμισμα Dogecoin. Ακολούθησε ένα λογοπαίγνιο με το όνομα του κρυπτονομίσματος. Μετά το αστείο του Μασκ, η τιμή του στο χρηματιστήριο έπεσε.

Ο μονόλογος του Μασκ κάλυψε μια σειρά θεμάτων και ο ίδιος έμοιαζε ιδιαίτερα άνετος μπροστά στις κάμερες και σε έναν ρόλο άγνωστο για εκείνον. Τουλάχιστον μέχρι χθες, Σάββατο.

«Γράφω ιστορία απόψε ως το πρώτο άτομο με σύνδρομο Άσπεργκερ που παρουσιάζει το SNL… ή τουλάχιστον το πρώτο που το παραδέχεται», είπε ο CEO της Tesla.

Οι πρώτες εντυπώσεις για την εμφάνισή του Μασκ, όπως αναφέρει το CNNi, την χαρακτήρισαν ως «εκπληκτική επιλογή για το σόου» δεδομένου ότι το SNL δεν είναι γνωστό για την επιλογή οικοδεσποτών από τον κόσμο της τεχνολογίας ή των επιχειρήσεων.

Μεταξύ των όσων μοιράστηκε με το κοινό, ήταν και το όραμά του για το μέλλον. Όπως είπε, πιστεύει σε ένα μέλλον ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και θεωρεί ότι οι άνθρωποι πρέπει να γίνουν ένας πολυ-πλανητικός πολιτισμός.

Ο Μασκ αστειεύτηκε για τις αμφιλεγόμενες, ενίοτε, αναρτήσεις του στο Twitter:

«Κοιτάξτε, γνωρίζω ότι μερικές φορές λέω ή αναρτώ παράξενα πράγματα, αλλά έτσι λειτουργεί το μυαλό μου», είπε.

«Σε οποιονδήποτε έχει τυχόν προσβληθεί, θέλω απλώς να πω ότι εγώ επανεφηύρα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κι ότι θα στείλω με διαστημικό πύραυλο ανθρώπους στον Άρη. Νομίζατε ότι θα είμαι ένας κουλ, φυσιολογικός τύπος;», πρόσθεσε ο ιδρυτής της SpaceX.

Για πρώτη φορά το Saturday Night Live προβλήθηκε σε ζωντανή μετάδοση, σε διεθνές επίπεδο.

Το YouTube έκανε live streaming σε περισσότερες από 100 χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Αυστραλίας, του Καναδά, της Ινδίας, του Μεξικού, της Ρωσίας και του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως ανακοίνωσε το NBC.

Με πληροφορίες από Elon Musk opens 'SNL' by telling his mother that he's gifting her dogecoin for Mother's Day, by Frank Pallotta, CNNi

ΔΗΜΟΦΙΛΗ