ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Παρίσι: 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε δημοπρασία για τα έπιπλα του Kenzo (pics)

Παρίσι: 2,5 εκατομμύρια ευρώ σε δημοπρασία για τα έπιπλα του Kenzo (pics)
ΑP Photo

O Ιάπωνας σχεδιαστής Kenzo, πέθανε σε ηλικία 81 ετών, τον περασμένο Οκτώβριο, νικημένος από την Covid-19.

Η πώληση σε δημοπρασία της συλλογής τέχνης και των επίπλων του διαμερίσματός του στο Παρίσι, συγκέντρωσε 2,5 εκατομμύρια ευρώ, ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Artcurial.

Περίπου 600 αντικείμενα, που συνοψίζουν το προσωπικό σύμπαν του Κένζο Τακάντα, βγήκαν σε δημοπρασία την Τρίτη και την Τετάρτη, όπως και η προσωπική συλλογή των δημιουργιών μόδας του σχεδιαστή.

Τα έπιπλα του διαμερίσματος του Kenzo εκτέθηκαν από τις 7 έως τις 10 Μαΐου στους χώρους του Artcurial, στο Παρίσι, προσελκύοντας εκατοντάδες επισκέπτες.

Η συλλογή 13 φωτογραφιών του Γουίλιαμ Έγκλεστον, «Cadillac Portfolio», πλειοδοτήθηκε με το μεγαλύτερο ποσό, 46.800 ευρώ.

Ένα μεγάλο ξύλινο άλογο, που ανάγεται στην κινεζική δυναστεία Χαν και το οποίο δέσποζε στο σαλόνι του Κένζο, πουλήθηκε έναντι του ποσού των 41.600 ευρώ, το διπλάσιο απ’ όσο είχε εκτιμηθεί.

Ο οίκος Kenzo εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον κόσμο της μόδας στις αρχές της δεκαετίας του 1970 και έκανε το ντεμπούτο του με χρωματιστές δημιουργίες εμπνευσμένες από τη φύση που εντυπωσίασαν και κατέστησαν διαχρονικές.

Αυτό ήταν χάρη στο διάσημο ιδρυτή του. Και, ενώ αποσύρθηκε από τον οίκο το 1999, ο Τακάντα συνέχισε να φέρνει το ιδιαίτερο στιλ του στον ευρύτερο κόσμο του design.

Ο οίκος Kenzo πειραματίστηκε και με αρώματα, λανσάροντας το King Kong το 1980, το οποίο δημιούργησε «απλώς για διασκέδαση». Το 1988, η σειρά των γυναικείων αρωμάτων ξεκίνησε με το Kenzo de Kenzo, Parfum d’été, Le monde est beau και L’eau par Kenzo. Το Kenzo pour Homme ήταν το πρώτο του ανδρικό άρωμα (1991). Το FlowerbyKenzo, που κυκλοφόρησε το 2000, καταχωρήθηκε από τον ιστότοπο της Vogue ως ένα από τα καλύτερα κλασικά γαλλικά αρώματα όλων των εποχών.

Από το 1993 τα δικαιώματα του τίτλου Kenzo ανήκουν στη γαλλική εταιρεία ειδών πολυτελείας LVMH.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ