ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Τα Φιλαράκια»: Σε αναμονή του reunion, η LEGO μάς «βάζει» στα διαμέρισματά τους

«Τα Φιλαράκια»: Σε αναμονή του reunion, η LEGO μάς «βάζει» στα διαμέρισματά τους
LEGO

Τα γυρίσματα του πολυαναμενόμενου «Friends: The Reunion» ολοκληρώθηκαν στις αρχές Απριλίου και η Τζένιφερ Άνιστον, η Κόρτνεϊ Κοξ, ο Ντέιβιντ Σουίμερ, η Λίζα Κούντροου, ο Μάθιου Πέρι και ο Ματ ΛεΜπλανκ ετοιμάζονται και πάλι να εμφανιστούν όλοι μαζί, για πρώτη φορά μετά το 2004, σ' ένα επετειακό επεισόδιο στο HBO Max.

Το «Friends: The Reunion» αναμένεται να είναι το τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς, ιδιαίτερα μετά τις αναβολές που είχε, λόγω του κορωνοϊού. Με την ευκαιρία, η LEGO επέλεξε να δημιουργήσει μία νέα κατασκευαστική πρόκληση, στα γνωστά της πρότυπα: το «LEGO: Friends - The Apartments» (10292)

Και είναι πραγματική πρόκληση, καθώς 2048 κομμάτια ζητούν το χρόνο και την υπομονή των φανατικών τόσο της σειράς, όσο και των LEGO, για να δημιουργήσουν τα δυο διάσημα διαμερίσματα των Τζόι/Τσάντλερ και Μόνικα/Ρέιτσελ, αλλά και τον κοινόχρηστο διάδρομο ανάμεσά τους.

«Δουλέψαμε με μεγάλη προσοχή έχοντας ως οδηγό φωτογραφίες από τα σετ της σειράς, αλλά και βλέποντας και ξαναβλέποντας τα επεισόδια για να μπορέσουμε να βάλουμε όλες τις λεπτομέρειες που οι φαν θα αναγνωρίσουν», είπε ο Άντερσον Γουορκ Γκραμπ, σχεδιαστής των σετ της LEGO.

«Σκοπός μας ήταν να δημιουργήσουμε ένα φόρο τιμής ση σειρά-φαινόμενο που έχει γράψει τη δική της ιστορία. Μεγάλη πρόκληση για μας ήταν το πώς θα απεικονίζαμε και κάποιες διαφορές, κάποιες λεπτομέρειες που υπάρχουν στους πρώτους κύκλους των επεισοδίων και μετά αλλάζουν. Περιμένω ανυπόμονα τα αετίσια μάτια των φανατικών που θα ανακαλύψουν τι εννοώ...»

Συνοδευτικά των LEGO κομματιών οι 6 σιλουέτες των πρωταγωνιστών: Ρος, Ρέιτσελ, Μόνικα, Τσάντλερ, Τζόι...

Στο πακέτο, το οποίο κοστιζει 150 δολάρια, θα υπάρχουν και ειδικοί προβολείς για να δώσει κανείς στην τελική κατασκευή το σωστό φωτισμό του στούντιο. Η LEGO είχε ήδη κυκλοφορήσει στην αγορά ένα αντίστοιχο σετ: το «LEGO Central Perk», το περίφημο καφέ στο οποίο γίνονταν οι συναντήσεις των έξι φίλων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ