ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πρίγκιπας Χάρι: «Το να μεγαλώνεις στο παλάτι είναι σαν να μεγαλώνεις σε ζωολογικό κήπο»

Πρίγκιπας Χάρι: «Το να μεγαλώνεις στο παλάτι είναι σαν να μεγαλώνεις σε ζωολογικό κήπο»
ΑP Photo

Μετά το νέο χείμαρρο αποκαλύψεων στη συνέντευξη που έδωσε στο αμερικανικό podcast «Armchair Expert» του Dax Shepard, ο πρίγκιπας Χάρι βρίσκεται πλέον σε πόλεμο με την οικογένειά του.

Η νέα συνέντευξη είναι σαφέστατα πιο σκληρή από εκείνη που είχε δώσει, μαζί με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ στην Όπρα Γουίνφρεϊ και μεταξύ άλλων, ο δούκας του Σάσσεξ αποκάλυψε ότι η πρώτη φορά που θέλησε να παραιτηθεί από τη βασιλική οικογένεια ήταν στα 20 του, λόγω «των όσων είχαν συμβεί στη μητέρα μου», και ότι η Μέγκαν Μαρκλ τον ενθάρρυνε να κάνει ψυχοθεραπεία.

Ο Χάρι υποστήριξε στη συνέντευξη ότι μετακόμισε στο Λος Άντζελες με την οικογένειά του, ώστε «να σπάσει τον κύκλο του πόνου», που υπέφερε εκείνος από τον τρόπο που τον μεγάλωσε ο πατέρας του, πρίγκιπας Κάρολος, που και εκείνος «υπέφερε» από τον τρόπο που τον ανέθρεψαν η βασίλισσα Ελισάβετ και ο πρίγκιπας Φίλιππος.

Ο Χάρι που έχει ήδη ένα γιο δύο ετών, τον Άρτσι και περιμένει τον ερχομό της κόρης του το καλοκαίρι, δήλωσε ότι δεν θέλει να μεγαλώσουν τα παιδιά του με τον τρόπο που μεγάλωσε ο ίδιος και πριν από αυτόν ο πατέρας του.

Ανοιχτή αμφισβήτηση

Μιλώντας για τον «κύκλο του πόνου από γενιά σε γενιά», ο Δούκας του Σάσεξ για πρώτη φορά βάζει στο κάδρο, πέρα από τον πατέρα του και τη βασίλισσα Ελισάβετ.

Ο Χάρι, στη συνέντευξη του τόνισε την τοξικότητα να μεγαλώνεις σε ένα παλάτι που θυμίζει την ταινία του 1998 «The Truman Show» και είπε ότι ο ίδιος αισθανόταν σαν ένα ζώο σε ζωολογικό κήπο.

«Δεν νομίζω ότι πρέπει να δείχνουμε με το δάχτυλο ή να κατηγορούμε κάποιον, αλλά σίγουρα σε ό,τι αφορά γονικά θέματα, εάν έχω βιώσει κάποια μορφή πόνου ή ταλαιπωρίας εξαιτίας του πόνου ή της ταλαιπωρίας που ίσως είχαν βιώσει ο πατέρας μου ή οι γονείς μου, θα φροντίσω να σπάσω αυτόν τον κύκλο ώστε να μην κάνω και εγώ το ίδιο στα παιδιά μου», ανέφερε ο Χάρι, μιλώντας για μια αυτοματοποιημένη συμπεριφορά του Καρόλου στα παιδιά του εξαιτίας των δικών του παιδικών βιωμάτων.

«Είναι ήδη πολύς ο πόνος και η ταλαιπωρία των γονιών, που περνάει ούτως ή άλλως στα παιδιά, και εμείς ως γονείς πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε, να προσπαθήσουμε και να πούμε ''ξέρεις τι, αυτό μου συνέβη, θα εξασφαλίσω ότι αυτό δεν θα συμβεί σε σένα''».

Για τη συμπεριφορά του πατέρα του

Στη συνέχεια ο Χάρι έγινε ακόμη πιο συγκεκριμένος για τις συμπεριφορές του πατέρα του, πρίγκιπα Καρόλου: «Δεν το είχα δει ποτέ, δεν το ήξερα ποτέ, και μετά ξαφνικά άρχισα να ενώνω τα κομμάτια και είπα εντάξει, αυτό οφείλεται στο σχολείο που πήγε, αυτό συνέβη, ξέρω αυτό για τη ζωή του, γνωρίζω επίσης ότι αυτό συνδέεται με τους γονείς του, επομένως αυτό σημαίνει ότι μου φέρεται με τον τρόπο που του φέρονταν, οπότε πώς μπορώ να τα αλλάξω όλα αυτά για τα δικά μου παιδιά. Και είμαι εδώ, μετακόμισα με ολόκληρη την οικογένειά μου στις ΗΠΑ, χωρίς να το έχουμε σχεδιάσει, αλλά μερικές φορές παίρνεις αποφάσεις και βάζεις πρώτη την οικογένειά σου και βάζεις πρώτη την ψυχική σου υγεία».

Aπέδωσε επίσης την άγρια νιότη του σε «παιδικά τραύματα», αφού είχε παραδεχτεί προηγουμένως ότι πειραματίστηκε με κάνναβη και υπερβολικό ποτό και αστειεύτηκε για το περιστατικό που έπαιζε γυμνός μπιλιάρδο σε ένα πάρτι στο Λας Βέγκας.

Και πρόσθεσε ο πρίγκιπας Χάρι ότι στο μυαλό του είχε το εξής: «Έχω δει πίσω από την κουρτίνα, έχω δει το επιχειρηματικό μοντέλο και έχω δει πώς λειτουργεί όλο αυτό το πράγμα και δεν θέλω να είμαι μέρος αυτού».

«Έτσι, μένοντας εδώ στο Λος Άντζελες, τώρα μπορώ να σηκώσω το κεφάλι μου και νιώθω διαφορετικά, μπορείς να περπατήσεις νιώθοντας λίγο πιο ελεύθερος, μπορώ να πάρω τον Αρτσι στο πίσω κάθισμα του ποδηλάτου μου, πράγμα που δεν θα είχα ποτέ την ευκαιρία να το κάνω».

Ο πρίγκιπας Χάρι αποκάλυψε επίσης ότι η Μέγκαν Μαρκλ του είπε για την εμπειρία της βασιλικής ζωής: «Δεν χρειάζεται να είσαι πριγκίπισσα, μπορείς να δημιουργήσεις τη δική σου ζωή, που θα είναι καλύτερη από οποιασδήποτε πριγκίπισσας», προσθέτοντας: «Συναντηθήκαμε και ήταν σαν "Ουάου, αυτό είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που μου είπαν οι φίλοι μου στην αρχή ότι θα ήταν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ