ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Eurovision 2021: Κρούσμα κορωνοϊού στο συγκρότημα της Ισλανδίας

Eurovision 2021: Κρούσμα κορωνοϊού στο συγκρότημα της Ισλανδίας
ΑP Photo

Ένα κρούσμα κορωνοϊού στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2021 αφήνει εκτός ημιτελικού την ομάδα της Ισλανδίας, που διαγωνίζεται απόψε μαζί με την Ελλάδα.

«Μέλος του Gagnamagnið διαγνώστηκε θετικό στον κορωνοϊό. Το αποτέλεσμα προέκυψε όταν οκτώ άτομα από την ομάδα της Ισλανδίας έκαναν τεστ το πρωί. Ως εκ τούτου, είναι απίθανο για το συγκρότημα να λάβει μέρος στην αποψινή πρόβα και, αντίστοιχα, αν το γκρουπ θα βρεθεί στο ζωντανό αύριο το βράδυ», αναφέρει η ανακοίνωση του τηλεοπτικού δικτύου της χώρας.

Την περασμένη εβδομάδα κρούσμα κορωνοϊού εντοπίστηκε και στην πολωνική ομάδα της Eurovision 2021.

Σε ανακοίνωσή της, η EBU διευκρίνισε ότι το κομμάτι της Ισλανδίας δεν θα αποκλειστεί από το διαγωνιστικό μέρος. Ωστόσο, για λόγους ασφαλείας, το συγκρότημα δεν εμφανίστηκε στη χθεσινή γενική πρόβα ούτε φυσικά στον αποψινό ημιτελικό.

Όπως έχει προβλεφθεί από τους διοργανωτές της Eurovision 2021, μια χώρα που δεν θα μπορεί να συμμετέχει ζωντανά, μπορεί να προβάλει βιντεοσκοπημένο το τραγούδι στη σειρά που έχει κληρωθεί στον ημιτελικό και τον τελικό (εφόσον προκριθεί), αντίστοιχα. Το κομμάτι της Ισλανδίας, που φιγουράρει μέσα στη δεκάδα των στοιχημάτων για τη νίκη στον τελικό της Eurovision 2021, θα προβληθεί με βίντεο, όπως μαγνητοσκοπήθηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης πρόβας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ