ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αντζελίνα Τζολί: Φωτογραφήθηκε καλυμμένη από μέλισσες (pics&vid)

Αντζελίνα Τζολί: Φωτογραφήθηκε καλυμμένη από μέλισσες (pics&vid)
Instagram

H Αντζελίνα Τζολί, με αφορμή τη Παγκόσμια Ημέρα της Μέλισσας που τιμάται κάθε χρόνο στις 20 Μαΐου, φωτογραφήθηκε καλυμμένη από εκατοντάδες μέλισσες με σκοπό να εστιάσει την προσοχή όλων μας στην ανάγκη προστασίας τους.

Η ηθοποιός προωθεί ένα νέο πρόγραμμα στο επίκεντρό του οποίου βρίσκονται γυναίκες – επιχειρηματίες που ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με τη μελισσοκομία.

Η φωτογράφιση έγινε για λογαριασμό του National Geographic και η Αντζελίνα Τζολί απαθανατίστηκε από το φωτογράφο Νταν Γουίντερς, ο οποίος αποκάλυψε πως εμπνεύστηκε το εν λόγω concept από ένα πορτραίτο του 1981 στο οποίο ένας μελισσοκόμος στεκόταν μπροστά στον φακό έχοντας καλύψει το στήθος και το πρόσωπό του από μέλισσες.

«Όλοι στο σετ, εκτός από την Αντζελίνα, έπρεπε να φορούν προστατευτική στολή», εξήγησε ο φωτογράφος στη λεζάντα της ανάρτησης. «Έπρεπε να υπάρχει ησυχία και να είναι αρκετά σκοτεινά για να παραμείνουν οι μέλισσες ήρεμες. Η Αντζελίνα στάθηκε ακίνητη, καλυμμένη με μέλισσες επί 18 λεπτά χωρίς ούτε ένα τσίμπημα».

«Ανησυχούμε για πολλά πράγματα, υπάρχουν πολλές κακές ειδήσεις και γύρω μας η πραγματικότητα καταρρέει. Να και κάτι το οποίο μπορούμε να διαχειριστούμε», είπε η Τζολί στο National Geographic.

Η Τζολί είναι ακτιβίστρια και αγωνίζεται γα την ισότητα των γυναικών, την προάσπιση των δικαιωμάτων τους, καθώς και την εξάλειψη των προκαταλήψεων απέναντι τους, ενώ έχει να επιδείξει πλούσιο έργο υπέρ των προσφύγων και των δικαιωμάτων των παιδιών.

Τώρα, αναλαμβάνει ένα νέο ρόλο και ανακηρύσσεται «Ανάδοχος» του προγράμματος «Γυναίκες για τις Μέλισσες» (Women for Bees) που είχε ήδη σχεδιάσει το 2020 ο γαλλικός Οίκος Guerlain σε συνεργασία με την UNESCO.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ