ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Amy Winehouse: Ένας στενός της φίλος περιγράφει τις τελευταίες της στιγμές

Amy Winehouse: Ένας στενός της φίλος περιγράφει τις τελευταίες της στιγμές
ΑP Photo

Ένας πολύ στενός φίλος της Amy Winehouse, ο Τάιλερ Τζέιμς, μίλησε για τις τελευταίες στιγμές της τραγουδίστριας και για τη μάχη της με τις εξαρτήσεις από τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail και όπως αναφέρει και ο ίδιος στο βιβλίο του, οι δυο τους γνωρίζονταν από τότε που εκείνος ήταν 13 ετών και η τραγουδίστρια 12. Έμειναν και μαζί, στο Camden Square, από τα 18 τους. «Ήμουν ο μόνος που της είχε απομείνει, ο μόνος που της στεκόταν χωρίς να πρέπει να με πληρώσει κάποιος για να μείνω κοντά της. Όλοι οι άλλοι στη ζωή της την είχαν παρατήσει. Όσο κι αν την αγαπούσαν, δεν μπορούσαν να τη διαχειριστούν», λέει ο Τζέιμς.

«Μετά από πολλά δύσκολα χρόνια κατά τα οποία προσπαθούσα να σώσω την Amy, ξέμεινα και εγώ ο ίδιος από ιδέες. Την προηγούμενη του θανάτου της, μου τηλεφώνησε και κατάλαβα ότι είχε πιει. Μιλήσαμε και μου υποσχέθηκε ότι θα σταματήσει να πίνει. Την πίστεψα για μια ακόμη φορά. Μου τηλεφώνησε, όμως, πάλι το ίδιο βράδυ, γύρω στις 23.00, ακουγόταν να έχει πιει και έλεγε ασυναρτησίες», συνεχίζει στη διήγησή του.

«Στην αρχή δεν ανησυχήσαμε»

«Έπεσα για ύπνο στον καναπέ της μητέρας μου και γύρω στις 02.30 με πήρε ξανά αλλά δεν το σήκωσα. Σκέφτηκα ότι δεν είχε νόημα και ότι την επομένη δεν θα το θυμόταν καν. Κοιμήθηκα. Δεν ανησυχούσα όταν έφτασα στο Camden Square και είδα τον Άντριου (σ.σ. ο τότε σύντροφός της) στην είσοδο. Δεν ανησυχούσα ούτε όταν το ασθενοφόρο έφτασε λίγο μετά από μένα. Θεώρησα ότι όλα θα είναι σαν τις άλλες φορές: Θα την πηγαίναμε στο αυτοκίνητο, μετά στην κλινική, θα περνούσε μια εβδομάδα εκεί και μετά όλα καλά».

«Πήγα στην κουζίνα και της έφτιαξα ένα τσάι. Τότε ένα δεύτερο ασθενοφόρο έφτασε και κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Έτρεξα επάνω. Ο Άντριου μπλόκαρε την είσοδο για τη κρεβατοκάμαρά της. Είδα το γιατρό να βγαίνει και να λέει: "Συγγνώμη αλλά έχει πεθάνει εδώ και ώρα, δεν είναι καν ζεστή"»...

Μιλώντας για τη μάχη της τραγουδίστριας με τις εξαρτήσεις, Ο Τζέιμς είπε: «Δεν ανησυχούσε για υποτροπή σε σκληρά ναρκωτικά. Αλλά, δεν ήθελε να σταματήσει το αλκοόλ. Αναπόφευκτα, δεν μπορούσε να μείνει μακριά από το Λονδίνο. Θυμάμαι την ημέρα που μετακομίσαμε σε αυτό το όμορφο λευκό αρχοντικό στο Camden Square με ένα στούντιο και ένα γυμναστήριο στον κάτω όροφο, και ένα vintage jukebox γεμάτο από βινύλια του 1950 και του 1960. Αυτή ήταν η νέα της αρχή. Όλα έδειχναν να πηγαίνουν καλά»...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ