ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Νέα σειρά του Disney Junior ανοίγει τη συζήτηση για τον ρατσισμό και την κοινωνική δικαιοσύνη

Νέα σειρά του Disney Junior ανοίγει τη συζήτηση για τον ρατσισμό και την κοινωνική δικαιοσύνη
Facebook

Η νέα σειρά animation μικρού μήκους του Disney Junior «Rise Up, Sing Out» παρουσιάζει τις έννοιες της φυλής, του ρατσισμού και της κοινωνικής δικαιοσύνης στους μικρούς θεατές.

Σχεδιασμένη για παιδιά ηλικίας 2 έως 7 ετών και τις οικογένειές τους, η σειρά θα περιλαμβάνει μουσική των Ahmir (Questlove) Thompson και Tariq (Black Thought) Trotter των The Roots, οι οποίοι είναι εκτελεστικοί παραγωγοί μαζί με τη Latoya Raveneau.

«Ελπίζουμε ότι αυτά τα μικρού μήκους animation θα ενθαρρύνουν το νέο κοινό να αναγνωρίσει και να τιμήσει τις διαφορές μας ως ανθρώπινα όντα, διδάσκοντας τα εργαλεία για τη διαχείριση στον πραγματικό κόσμο ζητημάτων φυλετικής αδικίας» ανέφεραν οι Thompson και Trotter σε κοινή δήλωσή τους.

Τόνισαν ακόμη ότι η ελπίδα τους είναι να «ενδυναμώσουν και να ανυψώσουν τις μελλοντικές γενιές με τον τρόπο που γνωρίζουν καλύτερα, μέσω της μουσικής».

Η σειρά «Rise Up, Sing Out» συμπαραγωγή με το βραβευμένο με Όσκαρ στούντιο Lion Forge Animation θα κάνει ντεμπούτο φέτος στις πλατφόρμες Disney Junior, συμπεριλαμβανομένου του καναλιού και της εφαρμογής.

Το Disney Junior αναγνωρίζει ότι τα παιδιά «βιώνουν πολλά συναισθήματα γύρω από αυτό που συμβαίνει στον κόσμο μας σήμερα» και ότι οι οικογένειες αγωνίζονται να συζητήσουν «λεπτά θέματα γύρω από τη φυλή» δήλωσε ο Joe D'Ambrosia, γενικός διευθυντής και ανώτερος αντιπρόεδρος.

Στόχος είναι να δοθούν στις οικογένειες «τα εργαλεία και η γνώση για να αντιμετωπίσουν αυτά τα σημαντικά θέματα με τα παιδιά προσχολικής ηλικίας τους με τρόπο κατάλληλο για την ηλικία μέσω μουσικής και σχετικών παιδικών εμπειριών» ανέφερε σε δήλωσή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ