ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μάθιου Πέρι - Κόρτνεϊ Κοξ: Όχι μόνο «Φιλαράκια» αλλά και ξαδέρφια οι δύο ηθοποιοί

Μάθιου Πέρι - Κόρτνεϊ Κοξ: Όχι μόνο «Φιλαράκια» αλλά και ξαδέρφια οι δύο ηθοποιοί
ΑP Photo

Ο Μάθιου Πέρι και η Κόρτνεϊ Κοξ έπαιξαν τους φίλους, τους εραστές και τους συζύγους στη σειρά «Φιλαράκια», ως Τσάντλερ και Μόνικα αντίστοιχα. Όμως, σύμφωνα με ειδικούς, οι δύο ηθοποιοί έχουν και συγγένεια.

Όπως αποκαλύπτουν ερευνητές στο σάιτ γενεαλογίας MyHeritage, οι δύο ηθοποιοί είναι 11α ξαδέρφια. Οι γενεαλόγοι ανακάλυψαν ότι ο Πέρι και η Κοξ έχουν κοινούς συγγενείς τους Γουίλιαμ Όσμπερν Χάσκελ και Έλεν Χάσκελ που παντρεύτηκαν και έζησαν στην Αγγλία περίπου πριν από 500 χρόνια. Το ζευγάρι απέκτησε δύο γιους.

Η Έλεν και οι δύο γιοι της μετανάστευσαν από την Αγγλία στην Αμερική το 1635. Ο ένας γιος, ο Ρότζερ, είναι πρόγονος της Κοξ και ο δεύτερος γιος, ο Γουίλιαμ, του Πέρι. Η συγγένειά τους προέρχεται από τη μητέρα της Κοξ και τον πατέρα του Πέρι.

«Ψάξαμε βαθιά στο παρελθόν τους, ελέγξαμε κάθε όνομα. Βρήκαμε πολλά αρχεία και πιστεύουμε ότι οι δύο τους είναι συγγενείς», είπε στο CNNi ο Ρόι Μάντελ, επικεφαλής έρευνας στο MyHeritage.

«Δεν είναι κατι που προκαλεί έκπληξη. Όταν πηγαίνεις τόσες γενιές πίσω, οι πιθανότητες οι άνθρωποι να συνδέονται, είναι μεγαλύτερες», εξηγεί ο Μάντελ.

Για να βρουν το μακρινό αυτό δεσμό αίματος, οι γενεαλόγοι της εταιρείας χρησιμοποίησαν διάφορες βάσεις δεδομένων με δισεκατομμύρια ιστορικά αρχεία στα οποία περιλαμβάνονται πιστοποιητικά γεννήσεων και θανάτων.

Από την ίδια έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι δύο ηθοποιοί έχουν μακρινή συγγένεια και με τη Lady Gaga.

@AP Photo

Δεκαεπτά χρόνια μετά το φινάλε της, η διάσημη και αγαπημένη τηλεοπτική παρέα των Ρέιτσελ, Τσάντλερ, Τζόι, Ρος, Μόνικα και Φοίβη επιστρέφει απόψε στο πολυαναμενόμενο τηλεοπτικό reunion.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ