ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ράιαν Ρέινολντς: Αποκαλύπτει ότι πάσχει από αγχώδη διαταραχή

Ράιαν Ρέινολντς: Αποκαλύπτει ότι πάσχει από αγχώδη διαταραχή
ΑP Photo

Ο Μάιος είναι ο μήνας ενημέρωσης για την ψυχική υγεία και ο Αμερικανός ηθοποιός Ράιαν Ρέινολντς έκανε μία ανάρτηση στο Instagram και μοιράστηκε με τους θαυμαστές του το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ίδιος με το χρόνιο άγχος.

Όπως είχε εξομολογηθεί ο ηθοποιός και στο παρελθόν, εδώ και κάποια χρόνια ταλαιπωρείται από αγχώδη διαταραχή. «Πλέον, όμως, ξέρει ότι δεν είναι μόνος», έγραψε στην ανάρτησή του.

Το άγχος του εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2016, όταν ολοκλήρωνε την πρώτη ταινία Deadpool. Σε συνέντευξή του τότε, είχε πει πως «περνουσε νευρική κατάρρευση», κατά τη διάρκεια της οποίας «έτρεμε», όπως περιέγραψε.

Η διάγνωση του γιατρού ήταν ότι πάσχει από αγχώδη διαταραχή. Ο ίδιος ο ηθοποιός, παραδέχτηκε ότι το είχε καταλάβει πολύ νωρίτερα, αφού πάντα έπασχε από αυτό το «ελαφρύ» -όπως το χαρακτήρισε- «είμαι ανήσυχος για όλα». «Πάντα έχω άγχος, έχω και αυτό το ελαφρύ άγχος, που είμαι ανήσυχος για όλα, όμως έχω μπει και στο βάθος του προβλήματος, σε ένα σκοτεινό φάσμα, το οποίο δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό», όπως εξήγησε.

Στην ανάρτησή του έγραψε ότι τουλάχιστον δεν νιώθει πλέον μόνος και αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι που πάσχουν από οποιαδήποτε διαταραχή δεν τολμούν να το αποκαλύψουν και ζουν με αυτή, νιώθοντας αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο.


Εξήγησε ότι άργησε να καταλάβει τα πρώτα σημάδια, καθώς την περίοδο εκείνη το πρόγραμμα του ήταν υπερφορτωμένο: «Ένας από τους λόγους που κάνω αυτή την ανάρτηση τώρα είναι γιατί είχα βάλει πολλά στο πρόγραμμα μου και τα σημαντικά θέματα μου ξέφυγαν. Και ένας από τους λόγους, που συχνά έχω ένα βαρύ πρόγραμμα είναι ο χρόνιος φίλος μου, το άγχος», έγραψε ο ηθοποιός.

«Ξέρω ότι δεν είμαι μόνος και το πιο σημαντικό, σε όλους αυτούς που προγραμματίζουν πολύ, σκέφτονται πολύ, δουλεύουν πολύ, ανησυχούν πολύ και γενικά κάνουν τα πάντα πολύ, σαν εμένα, θέλω να πω ότι δεν είστε μόνοι. Δεν μιλάμε αρκετά για την ψυχική υγεία και δεν κάνουμε αρκετά για να διώξουμε το στίγμα του να μιλάει κανείς για αυτό. Αλλά, όπως ισχύει και για αυτή την ανάρτηση, καλύτερα αργά παρά ποτέ, ελπίζω...», κατέληξε ο Ρέινολντς ενθαρρύνοντας τον κόσμο να μην ντρέπεται να μιλήσει για την ψυχική υγεία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ