ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κίρα Νάιτλι: «Δεν υπάρχει γυναίκα που δεν έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση»

Κίρα Νάιτλι: «Δεν υπάρχει γυναίκα που δεν έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση»
ΑP Photo

Η Κίρα Νάιτλι μίλησε για το φαινόμενο της σεξουαλικής παρενόχλησης, λέγοντας ότι η ίδια «πραγματικά δεν γνωρίζει γυναίκα, περιλαμβανομένης της ιδίας, που να μην έχει πέσει θύμα».

H Βρετανίδα ηθοποιός, η οποία δήλωσε τον περασμένο Ιανουάριο ότι δεν θα εμφανιστεί ξανά σε σκηνές που περιέχουν σεξ ή γυμνό εάν ο σκηνοθέτης της ταινίας είναι άνδρας, χαρακτήρισε σε συνέντευξή της στο περιοδικό Harper’s Bazaar την κατάσταση «καταθλιπτική», αφού όλες οι γυναίκες έχουν υποστεί με τον ένα ή άλλο τρόπο σεξουαλική παρενόχληση.

Απαντώντας στην ερώτηση αν και η ίδια έχει ανάλογες εμπειρίες, είπε: «Ναι. Όλες το έχουμε υποστεί. Δεν γνωρίζω καμία, κυριολεκτικά, που να μην το έχει περάσει με κάποιον τρόπο, είτε της έδειξε κάποιος τα γεννητικά του όργανα, είτε τις άγγιξε, είτε κάποιος να λέει ότι θα σου κόψει τον λαιμό ή θα σε χτυπήσει στο πρόσωπο, ή ο,τιδήποτε. Όλες μας».

Η Νάιτλι επεσήμανε στη συνέντευξη ότι άκουσε πολλές γυναίκες να μιλούν για τα μέτρα προφύλαξης που παίρνουν όταν επιστρέφουν στο σπίτι τους και τότε σκέφτηκε κι η ίδια «κάνω όλα όσα κάνουν κι εκείνες χωρίς να το αντιλαμβάνομαι».

Η Νάιτλι -μητέρα δύο παιδιών, της Έντι και της Ντιλάιλα τα οποία απέκτησε με το μουσικό και πρώην μέλος των Klaxons, Τζέιμς Ράιτον- έχει μιλήσει και στο παρελθόν στο παρελθόν για το πόσο δυσάρεστα αισθανόταν να γυρίζει ερωτικές σκηνές και την πίεση που υφίστανται οι γυναίκες είτε να φλερτάρουν ή να προβάλουν το μητρικό τους φίλτρο.

«Αν ήταν να γυρίσω μια ταινία για το ταξίδι της μητρότητας και την αποδοχή του σώματος, συγνώμη, αλλά θα το έκανα με γυναίκα σκηνοθέτη», είχε πει τον Ιανουάριο.

Στη συνέντευξη στο Harper’s Bazaar η Νάιτλι μίλησε ακόμη για το πώς προσπάθησε στη διάρκεια της καραντίνας να κρατήσει υψηλό το ηθικό στην οικογένειά της: «Έχουμε ένα τραμπολίνο στον κήπο μας και αποφασίσαμε να φοράμε μόνον φορέματα εκεί. Έβαζα κόκκινο κραγιόν κάθε μέρα και ό,τι ρούχο Chanel έχω στην ντουλάπα μου κι η κόρη μου φορούσε κορδέλες Chanel στα μαλλιά της και νεραϊδοφτερά. Σκέφτηκα “τι νόημα έχει να κάθονται όλα αυτά στη ντουλάπα μου, όταν όλα έξω είναι τόσο τρομακτικά” σκεφτόμουν; Ήταν τόσο σημαντικό να είμαστε χαρούμενοι για τα παιδιά», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ