ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γιούαν ΜακΓκρέγκορ: «Ο παλιός εθιμός μου στο αλκοόλ με βοήθησε να ερμηνεύσω τον Halston»

Γιούαν ΜακΓκρέγκορ: «Ο παλιός εθιμός μου στο αλκοόλ με βοήθησε να ερμηνεύσω τον Halston»
ΑP Photo

Μπορεί ο Γιούαν ΜακΓκρέγκορ να έχει απεξαρτηθεί από το αλκοόλ εδώ και 21 χρόνια, όμως ο ίδιος δεν ξεχνάει την εποχή που πάλεψε με τον εθισμό του.

Όπως λέει, μάλιστα, αυτή η εμπειρία του τον βοήθησε να δει και να προσεγγίσει διαφορετικά το ρόλο του Αμερικανού σχεδιαστή μόδας Halston, τον οποίο ερμηνεύει στην ομώνυμη σειρά του Netflix. Το γεγονός ότι και ο σχεδιαστής είχε πολλά θέματα εθισμών, σε αλκοόλ και ναρκωτικά, έκανε τον Μακ Γκρέγκορ να γυρίσει στο παρελθόν του, αλλά και να εκτιμήσει το παρόν.

Ο αγώνας του ηθοποιού με τον εθισμό ξεκίνησε το 1996, μετά από την ταινία Trainspotting, στην υποδυόταν τον Μαρκ Ρέντον, ένα νεαρό με εθισμό στην ηρωίνη.

Σε συνέντευξη του στο Variety, ο ΜακΓκρέγκορ είπε: «Δεν συνειδητοποίησα τότε ότι θα κατέληγα με προβλήματα εθισμού. Είμαι απόλυτα νηφάλιος από το 2000. Έτσι τώρα, όταν βλέπω χαρακτήρες που είναι εθισμένοι, τους αντιλαμβάνομαι από μια διαφορετική σκοπιά, τους καταλαβαίνω περισσότερο. Το να παραμείνω νηφάλιος είναι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της ζωής μου».

Και πρόσθεσε, σε σχέση με το ρόλο του στη σειρά και το χαρακτήρα που ερμηνεύει: «Πρόκειται για ένα ρόλο, που μου έδωσε μεγάλη χαρά, με έναν τρόπο που δεν θα είχα πριν ξεπεράσω τον εθισμό μου. Είναι ενδιαφέρον να προσποιείσαι ότι κάνεις ναρκωτικά και όλα τα τσιγάρα και τις ουσίες που έκανε ο Halston και απλά να χαίρεσαι που δεν είναι αληθινό. Είμαι απλώς χαρούμενος γι’ αυτό, αλλά ταυτόχρονα το καταλαβαίνω καλύτερα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ