ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σε πόλεμο πρίγκιπας Χάρι και BBC - Έδωσε ή όχι την άδειά της η βασίλισσα για του όνομα του μωρού;

Σε πόλεμο πρίγκιπας Χάρι και BBC - Έδωσε ή όχι την άδειά της η βασίλισσα για του όνομα του μωρού;
ΑP Photo

Ζήτησε ή όχι ο πρίγκιπας Χάρι την άδεια της βασίλισσας Ελισάβετ προκειμένου να ονομάσει την κορη του Λίλιμπετ; Ο ίδιος επιμένει ότι το έκανε. Το BBC επιμένει ότι δεν το έκανε. Σε πολλούς μπορεί να φαίνεται λεπτομέρεια, αλλά πρίγκιπας και δίκτυο βρίσκονται στα χαρακώματα, απειλώντας αλλήλους με μηνύσεις.

Πηγές του Μπάκιγχαμ είπαν στο βασιλικό ανταποκριτή του BBC, Τζόνι Ντάιμοντ, ότι δε ζητήθηκε ποτέ η γνώμη της βασίλισσας Ελισάβετ για την απόφαση του ζευγαριού να ονομάσει το μωρό με το χαϊδευτικό της. Ωστόσο, ο πρίγκιπας Χάρι έσπευσε, μέσα σε 1,5 ώρα από την στιγμή του δημοσιεύματος, μέσω του δημοσιογράφου Όμιντ Σκόμπι, να πει ότι η βασίλισσα ήταν το πρώτο πρόσωπο στο οποίο ο ίδιος τηλεφώνησε μετά τη γέννηση της κόρης του.

Ο Σκόμπι ισχυρίστηκε ότι οι Σάσεξ δεν θα είχαν χρησιμοποιήσει το όνομα Λίλιμπετ εαν η ίδια η βασίλισσα Ελισάβετ δεν είχε δώσει τη συγκατάθεσή της.

Επιμένει το BBC

Ο πρίγκιπας Χάρι λίγες ώρες μετά τη διάψευση του δημοσιεύματος απείλησε το BBC με μήνυση μέσω του δικηγορικού γραφείου Σίλινγκς.

Η ανακοίνωση για την νομική ενέργεια ακολούθησε μια προσεκτικά διατυπωμένη δήλωση που δημιούργησε περισσότερα ερωτήματα παρά απαντήσεις, σύμφωνα με την Daily Mail, σχετικά με το εάν η βασίλισσα Ελισάβετ έδωσε άδεια ή εάν το ζευγάρι απλά την ενημέρωσε για τις προθέσεις του.

Η δήλωση επέμεινε ότι το δημοσίευμα του BBC ήταν εντελώς λανθασμένο και ανέφερε: «Ο δούκας μίλησε με την οικογένειά του πριν από την ανακοίνωση του ονόματος, η γιαγιά του ήταν το πρώτο μέλος της οικογένειας που κάλεσε. Κατά τη διάρκεια αυτής της συνομιλίας, μοιράστηκε μαζί της την πρόθεσή τους να ονομάσουν την κόρη τους Λίλιμπετ προς τιμή της. Αν δεν ήταν υποστηρικτική, δε θα χρησιμοποιούσαν το όνομα».

Το BBC «διόρθωσε» το δημοσίευμά του, αν και το άρθρο εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι δεν ρωτήθηκε η βασίλισσα Ελισάβετ για το όνομα του μωρού. Τα tweets του Ντιμόντ που αναφέρονται σε πηγή στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, εξακολουθούν να υπάρχουν.

Πρόκειται για ένα ακόμη κεφάλαιο της συνεχιζόμενης διαμάχης του πρίγκιπα Χάρι με τον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό, μετά την επίθεση του δούκα στο BBC για τη συνέντευξη του Μάρτιν Μπασίρ με την μητέρα του, πριγκίπισσα Νταϊάνα. Ο πρίγκιπας Χάρι καταδίκασε την συνέντευξη «Panorama» του 1995, λέγοντας ότι η μητέρα του «έχασε τη ζωή της λόγω αυτής».

Αναφορικά με τη νέα διαρροή από το παλάτι, η πηγή που μίλησε στο BBC παραμένει άγνωστη, αν και θεωρείται ότι πρόκειται για ανώτερο αξιωματούχο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ