ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς θέλει να πάρει τη ζωή της στα χέρια της - Η συγκλονιστική κατάθεση

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς θέλει να πάρει τη ζωή της στα χέρια της - Η συγκλονιστική κατάθεση
ΑΡ Photo

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς κατέθεσε για πρώτη φορά σε αίθουσα δικαστηρίου του Λος Άντζελες σχετικά με την υπόθεση διαχείρισης της περιουσίας και της καριέρας της, από τον πατέρα της Τζέιμς Σπίαρς τα τελευταία 13 χρόνια, από όταν η ποπ σταρ νοσηλεύτηκε για ψυχιατρική θεραπεία μετά τη δημόσια κατάρρευσή της.

«Η πελάτισσά μου ζήτησε ακρόαση κατά την οποία μπορεί να απευθυνθεί η ίδια στο δικαστήριο», είπε ο δικηγόρος της τραγουδίστριας, Σάμιουελ Ίνχαμ, στο δικαστήριο και πρόσθεσε. «Ζήτησε να γίνει άμεσα».

Η υπόθεση έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον πολλών θαυμαστών της από όλο τον κόσμο, οι οποίοι διοργάνωσαν μια εκστρατεία διαμαρτυρίας με το hashtag #FreeBritney για την ασυνήθιστη νομική ρύθμιση που έχει στερήσει στην τραγουδίστρια την ανεξαρτησία της από το 2008.

Η ακρόαση ήρθε μια μέρα αφότου οι New York Times έφεραν στο φως εμπιστευτικά έγγραφα που αποκαλύπτουν ότι η Σπίαρς έχει εδώ και χρόνια αντιταχθεί έντονα για το καθεστώς επιτήρησης από τον πατέρα της.

Η χθεσινή κατάθεση της Σπίαρς έφερε στο φως πολλές λεπτομέρειες για τη ζωή της υπό το καθεστώς επιτήρησης του πατέρα της.

Ο 68χρονος Τζέιμι Σπίαρς διαχειρίζεται νομικά τις υποθέσεις της κόρης του τα τελευταία 13 χρόνια, είναι ο μάνατζέρ της, ο οικονομικός της διαχειριστής και εκείνος που αποφασίζει για όλα. Ακόμα και για τον αν θα μείνει έγκυος.

Η 40χρονη Σπιαρς χαρακτήρισε κακοποιητικό τον πατέρα της. Το είδος της νομικής επιμέλειας που έχει αναλάβει ο πατέρας της τραγουδίστριας είναι ένας τύπος κηδεμονίας που ορίζεται από δικαστήριο και προορίζεται για άτομα που δεν μπορούν πλέον να λαμβάνουν αποφάσεις για τον εαυτό τους, συνήθως ηλικιωμένα και άτομα με αναπηρία. Για 13 χρόνια ο πατέρας της μανατζάρει μια περιουσία 60 εκατομμυρίων δολαρίων. Εδώ κι έναν χρόνο η Μπρίτνεϊ Σπίαρς κατέστησε σαφές μέσω του δικηγόρου της ότι δε θέλει να συνεχιστεί αυτός ο εφιάλτης που έχει καταστρέψει την ψυχική της υγεία.

Οι θαυμαστές της ποπ σταρ διοργάνωσαν εκστρατεία με το hashtag #FreeBritney, διαμαρτυρόμενοι για την ασυνήθιστη νομική ρύθμιση. Γνωστά ονόματα όπως η Πάρις Χίλτον και η Μάιλι Σάιρους στήριξαν την ποπ σταρ. Τα social media πλημμύρισαν με φράσεις της Μπρίτνεΐ που δείχνουν ότι έχει κακοποιηθεί ψυχολογικά από όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια στη ζωή της.

«Δεν μπορούσα να παντρευτώ, ούτε επιτρεπόταν να κάνω παιδί. Είναι προσβλητικό, ντρεπόμουν. Με έχει καταστρέψει αυτό που έχω περάσει, και δεν μπορούσα να το πω ανοικτά. Δεν πίστευα ότι θα με πιστέψει κάποιος. Θεωρώ ότι είναι κακοποιητική αυτή η κηδεμονία. Έλεγα ότι είμαι καλά, δεν είμαι καλά, δεν κοιμάμαι».

Μου έδιναν λίθιο...

Η Σπίαρς ξεκίνησε λέγοντας ότι ο ισχυρισμός ότι έχει άνοια είναι ψευδής, καθώς δεν θα μπορούσε να ανταποκριθεί σε δύσκολες χορογραφίες στα σόου της. Η Σπίαρς είπε ότι η φαρμακευτική αγωγή που της δινόταν τα τελευταία οκτώ χρόνια, συμπεριελάμβανε και λίθιο, ένα πολύ «δυνατό ναρκωτικό». Συνέκρινε τον εαυτό της με θύμα εμπορίας λευκής σαρκός, λέγοντας ότι την υποχρέωναν να δουλεύει σκληρά σε τέτοιες συνθήκες κάθε μέρα. Υπό αυτές τις συνθήκες η ποπ σταρ εργαζόταν πυρετωδώς, έκανε περιοδείες, ήταν κριτής στο X Factor και ανέβασε σόου στο Λας Βέγκας.

«Οι άνθρωποι που μου το έκαναν αυτό δεν θα πρέπει να γλιτώσουν τόσο εύκολα», είπε η τραγουδίστρια. Στην κατάθεσή της είπε ακόμα ότι την κρατούσαν στο σκοτάδι σε σχέση με τις νομικές διαδικασίες και της έλεγαν ότι δεν έπρεπε με τίποτα να δημοσιοποιήσει όσα ζούσε κεκλεισμένων των θυρών.

«Αυτό που ζητώ είναι να έχω τα δικά μου χρήματα και να τελειώσει όλο αυτό. Και να μπορώ να πάω με τον αγαπημένο μου μια βόλτα με το αυτοκίνητο. Και ειλικρινά θέλω να έχω το δικαίωμα να κάνω μήνυση στην οικογένειά μου».

Η Μπρίτνεϊ είπε ότι στο πλαίσιο αυτής της βάναυσης κηδεμονίας δεν είχε δικαίωμα πάνω στο σώμα της, δεν επιτρεπόταν να κάνει άλλα παιδιά, ούτε να παντρευτεί. Έπρεπε να πάρει άδεια για να βγάλει ακόμα και το σπιράλ της. «Πιστεύω ειλικρινά ότι αυτή η κηδεμονία είναι κακοποιητική».

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της ποπ σταρ, όταν το 2019 κλείστηκε σε μονάδα ψυχικής υγείας ύστερα από έντονο συναισθηματικό στρες, σύμφωνα με το Variety αυτό έγινε με τη βία γιατί υπήρξαν διαφωνίες σχετικά με κάποιες απαιτήσεις της στην πρόβα. Ο πατέρας της Μπρίτνεϊ σύμφωνα με δημοσίευμα του TMZ το 2019 κακοποίησε τον 13χρονο γιο της. Την καταγγελία έκανε ο πατέρας των αγοριώ, Κέβιν Φέντερλάιν, ο οποίος βρέθηκε στις 25 Αυγούστου στο αστυνομικό τμήμα και δήλωσε πως ο πρώην πεθερός του χτύπησε τον γιο του, Σον. Πηγές είχαν αναφέρει ότι ο πατέρας της ποπ σταρ έσπασε μια πόρτα προκειμένου να φτάσει στον εγγονό του και να τον αρπάξει, αλλά το παιδί δεν φαίνεται να είχε τραύματα ή μελανιές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ