ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τριήμερο στην Επίδαυρο - Αλεξίου, Νανούρης και μουσικές από το Ιράν

Τριήμερο στην Επίδαυρο - Αλεξίου, Νανούρης και μουσικές από το Ιράν

Tο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου προσφέρει μοναδικά θεάματα αυτό το τριήμερο.

Η Χάρις Αλεξίου πρωταγωνιστεί σε αρχαία τραγωδία, ο Γιώργος Νανούρης εμφανίζεται για πρώτη φορά στην Επίδαυρο και ακολουθούν μουσικές από το Ιράν με την πολίτικη λύρα του δεξιοτέχνη Σωκράτη Σινόπουλου.

Σε συνεννόηση με το Φεστιβάλ Αθηνών υπάρχουν και πούλμαν τα οποία μεταφέρουν το κοινό από και προς το Αρχαίο Θέατρο για την παράσταση.

Οι θεατές που διαθέτουν εισιτήρια για τις παραστάσεις της Επιδαύρου μπορούν να αγοράζουν (με τον ίδιο τρόπο) εισιτήριο για τη μετακίνησή τους προς και από το θέατρο, στην τιμή των 10€. Η αγορά εισιτηρίων θα μπορεί να γίνεται μέχρι τις 14:30 της προηγούμενης ημέρας κάθε παράστασης. Η αναχώρηση θα γίνεται τις ημέρες των παραστάσεων από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στην Πλατεία Συντάγματος, στις 17:00 και το πούλμαν θα επιστρέφει στο ίδιο σημείο μετά το τέλος των παραστάσεων.

«Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη, στις 2,3 και 4 Ιουλίου

Στην πρώτη του σκηνοθεσία στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ο Γιώργος Νανούρης ανεβάζει την «Ιφιγένεια η εν Ταύροις» του Ευριπίδη, στις 2,3 και 4 Ιουλίου, σε μετάφραση Γιώργου Ιωάννου.

Επιλέγει να συναντηθεί και πάλι με την Λένα Παπαληγούρα, τον Μιχάλη Σαράντη, αλλά και με την Χάρις Αλεξίου που επιστρέφει ξανά στο θέατρο για την πρώτη της εμφάνιση στην Επίδαυρο. Ο Νίκος Ψαρράς, ο Πυγμαλίωνας Δαδακαρίδης, ο Προμηθέας Αλειφερόπουλος, η Κίττυ Παϊταζόγλου και ένας εξαμελής χορός πρωταγωνιστούν επίσης σε αυτόν τον εξαιρετικό θίασο.

Τι σημαίνει να είσαι εξόριστος και ξένος; Πώς ξεφεύγει ο άνθρωπος από το παρελθόν και τη μοίρα του; Μέσα στα συντρίμμια του Πελοποννησιακού Πολέμου, σε μια περίοδο κρίσης –που θυμίζει, με έναν τρόπο, τη σημερινή–, ο Ευριπίδης γράφει την Ιφιγένεια εν Ταύροις, εξυμνώντας το μεγαλείο της αδερφικής αγάπης και τις μεγάλες αξίες που βλέπει να χάνονται. Για την πρώτη σκηνοθεσία του στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, ο Γιώργος Νανούρης με έναν θίασο εξαιρετικών ηθοποιών –μαζί τους και η Χάρις Αλεξίου– αναδεικνύουν, με λιτό και ουσιαστικό τρόπο, τα νοήματα και τη γοητεία της ξεχωριστής αυτής τραγωδίας.

Λένα Παπαληγούρα - Ιφιγένεια

Μιχάλης Σαράντης - Ορέστης,

Νίκος Ψαρράς - Θόας

Πυγμαλίων Δαδακαρίδης - Αγγελιοφόρος

Προμηθέας Αλειφερόπουλος - Πυλάδης

Κίττυ Παϊταζόγλου - Κορυφαία Χορού

Και η Χάρις Αλεξίου στο ρόλο της Αθηνάς

Χορός: Νικόλ Κουνενιδάκη, Μαρία Κωνσταντά, Άννα Κωνσταντίνου, Δανάη Πολίτη, Βιβή Συκιώτη, Αρετή Τίλη

Παράσταση με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου, 02/07 έως 04/07/2021 στις 21:00

Μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαυρου

Keyvan Chemirani & the Rhythm Alchemy, με τη συμμετοχή του Σωκράτη Σινόπουλου

Η νέα δημιουργία του Ιρανού Κεϊβάν Σεμιρανί, που με το αλάνθαστο μουσικό αισθητήριό του αναμειγνύει διαφορετικές γλώσσες και παραδόσεις, είναι ένας ύμνος στο σύμπαν του ρυθμού. Υπνωτιστικοί ήχοι κρουστών, kanjira και tablas, από τα βάθη της Ινδίας συναντούν τα δυτικότροπα ντραμς και το beatboxing της χιπ χοπ κουλτούρας, αλλά και την πολίτικη λύρα του δεξιοτέχνη Σωκράτη Σινόπουλου και το βιολοντσέλο του βιρτουόζου Βενσάν Σεγκάλ. Με εφόδια τη γενναιοδωρία και την εξωστρέφειά τους, μοιράζονται μαζί μας τον πλούσιο και σύνθετο ήχο τους, και μετακινούνται μεταξύ στοχαστικής και εορταστικής διάθεσης, χωρίς, ωστόσο, ποτέ να ξεχνούν την αλχημική δύναμη του ρυθμού.

Μουσικοί: Djamchid Chemirani ζαρμπ, φωνή, Vincent Ségal βιολοντσέλο, Bijan Chemirani ζαρμπ, ντέφι, σάζι, Σωκράτης Σινόπουλος λύρα, Prabhu Edouard τάμπλα, καντζίρα, κρουστά, Julien Stella μπάσο κλαρινέτο, beatbox, Stéphane Galland τύμπανα, Keyvan Chemirani ζαρμπ, κρουστά, σαντούρι

Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου, 02/07 έως 03/07/2021 στις 21:30

ΔΗΜΟΦΙΛΗ