ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Tζορτζ Κλούνεϊ εναντίον Hello! για ψευδές "αποκλειστικό" δημοσίευμα

Tζορτζ Κλούνεϊ εναντίον Hello! για ψευδές "αποκλειστικό" δημοσίευμα

Η αντιμαχία του ηθοποιού με τον κίτρινο τύπο και τα media συνεχίζεται. Ο Τζορτζ Κλούνεϊ επιβεβαιώνει ότι ποτέ δεν παραχώρησε κάποια αποκλεστική συνέντευξη στο Hello! οπότε και η συνέντευξη που φιλοξενείται στο περιοδικό είναι ένα κατασκεύασμα βγαλμένο από τη φαντασία, μια μονταρισμένη συνέντευξη του με αποσπασματικές δηλώσεις και παραφράσεις τους. 

"Οι δηλώσεις που μου αποδίδονται δεν είναι ακριβείς" λέει ο Κλούνεϊ. "Στην περίπτωση μου βέβαια, δεν είναι σπάνιο να σε παρερμηνεύουν αλλά το να ισχυρίζονται ότι έχουν αποκλειστική συνέντευξη σου χωρίς να έχεις παραχωρήσει κάτι τέτοιο με ξεπερνάει. Θα πρέπει να ανησυχήσουμε για τις τάσεις στην ειδησεογραφία" πρόσθεσε.

Ο Κλούνεϊ ανέφερε σειρά άλλων media outlet που αναπαρήγαγαν την πλαστή συνέντευξη του με πηγή τους το Hello! -Vanity Fair, Marie Claire και Evening Standard ανάμεσα σε αυτά.

Tο άρθρο δεν είναι πλέον αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Hello! και ο σύνδεσμός του οδηγεί στην homepage του περιοδικού, αναφέρει η Guardian.

Τιτλοφορημένο ως "Ο Τζορτζ Κλούνεϊ αποκαλύπτει ποιά είναι η πραγματική γοητεία της συζύγου του, Αμάλ Κλούνεϊ" το αποκλειστικό δημιούργημα φαντασίας ήθελε τον Κλούνεϊ να είναι "βαθειά εντυπωσιασμένος από την ευφυία της συντρόφου του, όχι από το στιλ της".

GEORGE CLOONEY IS MAD 2016 04 02 03 38 22

"Το περιοδικό HELLO! Magazine και ο όμιλος HELLO! Group είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένο από την ανακοίνωση του κυρίου Τζορτζ Κλούνεϊ όπου διευκρινίζει ότι η συνέντευξη που εκδόθηκε από το HELLO! Group δεν είναι αυθεντική. Αγοράσαμε τη συνέντευξη από ένα ανεξάρτητο πρακτορείο ειδήσεων με το οποίο συνεργαζόμαστε, το Famous, και θεωρήσαμε ότι ήταν επιβεβαιωμένη η ύπαρξη της συνέντευξης και επρόκειτο για αληθινή αποκλειστικότητα" συνεχίζει η ανακοίνωση του HELLO! υπενθυμίζοντας στον Κλούνεϊ και τη σύζυγο του Αμάλ ότι τους σέβονται αλλά και ότι είναι ένας όμιλος ειδησεογραφίας που υπηρετεί την αληθινή, διασταυρωμένη στις πηγές της, δημοσιογραφία.

Το 2014 ο Τζορτζ Κλούνεϊ κήρυξε ανοιχτό πόλεμο και στη Daily Mail μετά από ψευδές δημοσίευμα που υποστήριζε ότι η σύζυγος της γυναίκας του ήταν πολύ δυσαρεστημένη από την επιλογή της κόρης της. Η Daily Mail απολογήθηκε στον Κλούνεϊ ο οποίος και δεν δέχθηκε καμία συγγνώμη από μία εφημερίδα που χαρακτήρισε "χειρότερο είδος tabloid".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ