ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ένα δράμα για την πανδημία σαρώνει στο box office της Κίνας

Ένα δράμα για την πανδημία σαρώνει στο box office της Κίνας
Imdb

«Chinese Doctors» («Κινέζοι Γιατροί») είναι ο εντελώς προφανής τίτλος της επικής ιατρικής περιπέτειας που για δεύτερη εβδομάδα είναι πρώτη στο κινηματογραφικό box office της Κίνας, ενώ έχει κάνει πάνω από 150 εκατομμύρια δολάρια σε εισπράξεις.

Η ταινία άρχισε να γυρίζεται όταν ακόμη το πρώτο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού διέλυε την Κίνα και ολοκληρώθηκε πέρυσι το καλοκαίρι. Τη σκηνοθεσία έχει κάνει ο Άντριου Λάου και στο καστ έχουν επιστρατευτεί σχεδόν όλοι οι Κινέζοι σταρ.

Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι πρόκειται για την κινεζική εκδοχή του Gray's Anatomy, καθώς το σενάριο εστιάζει στις προσωπικές ιστορίες των γιατρών, με μεγάλες δόσεις συγκίνησης και λυρισμού.

Οι ηθοποιοί της ταινίας πέρασαν πολύ χρόνο στα νοσοκομεία, δίπλα σε πραγματικούς γιατρούς για να ζήσουν από κοντά την πραγματική κατάσταση πριν ερμηνεύσουν τους ρόλους.

Όταν ήρθε η ώρα του μοντάζ, η επιτροπή λογοκρισίας και το οργανισμός υγείας της Κίνας είχαν τον τελικό λόγο, προκειμένου η ταινία να λειτουργήσει παράλληλα και ως μια εξιδανικευμένη απεικόνιση της αντιμετώπισης της πανδημίας από τη χώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ