ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς έπασχε από άνοια - Η εξομολόγηση του γιου του

Ο Ρόμπιν Ουίλιαμς έπασχε από άνοια - Η εξομολόγηση του γιου του
ΑΡ Photo

Ήταν 11 Αυγούστου του 2014 όταν ο Ρόμπιν Ουίλιαμς αυτοκτόνησε. Ήταν ένας από τους πλέον ταλαντούχους ηθοποιούς της γενιάς του. Βραβευμένος με Όσκαρ ήταν το ίδιο χαρισματικός σε κωμικούς, αλλά και δραματικούς ρόλους.

Ο γιος του Ρόμπιν Ουίλιαμς, Ζακ, μίλησε την ημέρα που ο κωμικός θα γιόρταζε τα 70α γενέθλια του, στον Μαξ Λουγκαβέρε στο podcast «The Genius Life», για την «απογοήτευση» και την ταλαιπωρία του πατέρα του πριν από το θάνατό του.

Η έρευνα που έγινε μετά την αυτοκτονία του, έδειξε ότι ο Ουίλιαμς έπασχε από άνοια η οποία δεν είχε διαγνωστεί μέχρι το θάνατό του.

«Αυτά που περνούσε δεν ταίριαζαν με αυτά που έχουν οι ασθενείς με τη νόσο του Πάρκινσον με την οποία είχε εσφαλμένα διαγνωστεί», είπε ο γιος του και συνέχισε: «Νομίζω ότι ήτανπολύ δύσκολο γι αυτόν». Ο ηθοποιός είχε καταλάβει ότι κάτι πήγαινε λάθος, καθώς είχε συμπτώματα της άνοιας όπως αϋπνία, στρες, παρανοϊκές τάσεις.

Ο Ζακ είπε επίσης, ότι η φαρμακευτική αγωγή τού έκανε περισσότερο κακό λόγω της λάθος διάγνωσης. «Είναι πολύ δυνατά φάρμακα για το μυαλό και το σώμα».

Η άνοια με σωμάτια Lewy είναι ένας τύπος εγκεφαλικής νόσου που επηρεάζει τη σκέψη, τη μνήμη και τον έλεγχο της κίνησης. «Γι’ αυτό δεν μπορούσε να παίξει», είπε ο γιος του. «Τον συμπονούσα αλλά δεν μπορούσα να τον βοηθήσω. Μπορεί να ένιωθε μόνος ακόμη και μέσα στην οικογένεια του».

Τα συμπτώματα του Ουίλιαμς εντάθηκαν τα δύο χρόνια πριν από το θάνατό του. «Δεν ήταν μια σύντομη περίοδος. Ήταν μια περίοδος για εκείνον με έντονη διερεύνηση και απογοήτευση», είπε ο γιος του.

Στη συνέχεια, ο Ζακ μίλησε για το πώς ο ίδιος αντιμετώπισε το θάνατο του πατέρα του. «Έπινα πολύ για να το διαχειριστώ. Και αυτό μου δημιούργησε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας. Διαγνώστηκα με διαταραχή μετατραυματικού στρες και βρήκα την λύση στην ομαδική θεραπεία».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ