ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Albion Fields: Ένας νέος «κήπος γλυπτών» στη Βρετανία

Albion Fields: Ένας νέος «κήπος γλυπτών» στη Βρετανία
Instagram

Οι κάτοικοι του Λονδίνου έχουν πλέον τη δυνατότητα να προσθέσουν στις επιλογές δραπέτευσής τους από την πολύβουη πρωτεύουσα του Ηνωμένου Βασιλείου ένα νέο προορισμό: εδώ και λίγο καιρό, το Albion Fields, ένας «κήπος γλυπτών» στο Oxfordshire δέχεται τους φιλότεχνους επισκέπτες του.

Η ιδέα ήρθε στον έμπορο έργων τέχνης Michael Hue-Williams, στον οποίο ανήκει και η έκταση, κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού λόγω της πανδημίας.

«Περπατώντας σε αυτά τα όμορφα εδάφη κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού, συνειδητοποίησα ότι είχα μια μοναδική ευκαιρία να μοιραστώ αυτή την εμπειρία» είπε. «Έχοντας πρόσβαση σε αυτή τη γη, σε συνδυασμό με τα πολλά χρόνια εμπειρίας μου δουλεύοντας με έργα σύγχρονης γλυπτικής, πήρα την απόφαση να ανοίξω ένα πραγματικά συναρπαστικό υπαίθριο πάρκο γλυπτών».

Για την πραγματοποίηση του ονείρου του, ο Hue-Williams συνεργάστηκε με τέσσερις γκαλερί: τις Marian Goodman, König Galerie, Lisson Gallery και Goodman Gallery, ενώ η δική του γκαλερί, η Albion Barn είναι μέσα στο χώρο.

Αυτό το καλοκαίρι, οι επισκέπτες μπορούν να δουν έργα από καλλιτέχνες όπως οι Alicja Kwade, Rachel Whiteread, Erwin Wurm και David Adjaye.

Μεταξύ των έργων που εκτίθενται είναι και το «Twisted Geometric Mirror III» του Jeppe Hein, έργο το οποίο συνομιλεί θαυμάσια με το φυσικό περιβάλλον.

Ένα άλλο έργο είναι η αναπαραγωγή της πολυθρόνας στην οποία καθόταν ο πατέρας του Ai Weiwei, ο ποιητής Ai Qing.

Τα έργα θα είναι διαθέσιμα προς πώληση μέσω των γκαλερί που αντιπροσωπεύουν τους αντίστοιχους δημιουργούς τους. Οι εγκαταστάσεις θα αλλάζουν ανά εξάμηνο περίπου· η τωρινή εγκατάσταση θα παραμείνει έως τις 25 Σεπτεμβρίου.

Στο παρελθόν, το Albion Fields ήταν εδάφη για αγροκαλλιέργειες αλλά τώρα οι επισκέπτες – κατόπιν κράτησης – θα βαδίσουν σε μονοπάτια γύρω από μια φυσική λίμνη, θα διασχίσουν ένα κατάφυτο λιβάδι και θα χωθούν σε δασώδεις περιοχές με ελάφια, ασβούς, τρυποκάρυδους, λαγούς, κουκουβάγιες ενώ σύγχρονα έργα τέχνης θα τους αιφνιδιάζουν ευχάριστα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ