ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αντζελίνα Τζολί: Με πλαστά έγγραφα έγινε η υιοθεσία του μεγάλου γιου της, Μάντοξ (;)

Αντζελίνα Τζολί: Με πλαστά έγγραφα έγινε η υιοθεσία του μεγάλου γιου της, Μάντοξ (;)
ΑΡ Photo

Ο Σάραθ Μουνχ, ο οποίος διευθύνει μία ΜΚΟ στην Καμπότζη, είναι ο άνθρωπος που βοήθησε την Αντζελίνα Τζολί στην υιοθεσία του γιου της Μάντοξ. Τώρα ισχυρίζεται ότι δεν δεν είναι απόλυτα βέβαιος ότι το παιδί ήταν ορφανό.

Ο Μουνχ υπέγραψε νομικά έγγραφα που βεβαίωναν ότι εκείνος ήταν ο πραγματικός πατέρας του Μάντοξ, κάτι που δεν ισχύει, προκειμένου να βοηθήσει να εγκριθεί πιο γρήγορα από τα καμποτζιανά δικαστήρια η υιοθεσία.

Σε συνέντευξή του στη Daily Mail, o Μουνχ είπε: «Δεν είμαι 100% σίγουρος ότι ο Μάντοξ ήταν ορφανός, παρόλο που προήλθε από ορφανοτροφείο. Τουλάχιστον ένας από τους γονείς του ήταν πιθανώς ζωντανός τη στιγμή της υιοθεσίας. Αλλά δεν έκανα ποτέ αυτές τις δύσκολες ερωτήσεις, κανείς δεν τις έκανε. Αυτό συνέβαινε πολύ συχνά στην Καμπότζη. Υπήρχαν πολλά μωρά που έμεναν στα ορφανοτροφεία ή πουλήθηκαν σε αυτά από τους γονείς τους επειδή εκείνοι δεν μπορούσαν να τα φροντίσουν».

Η Αντζελίνα Τζολί πίστευε ότι ο Μάντοξ ήταν ορφανός. Όπως είχε πει η ίδια η ηθοποιός: «Δεν θα έκλεβα ποτέ ένα παιδί από τη μητέρα του. Μπορώ να φανταστώ πόσο φοβερό θα ήταν αυτό».

Ο Μουνχ είπε στη συνέντευξή του: «Με τα χρήματα, όλα είναι δυνατά. Αυτό άκουγα διαρκώς την εποχή που συνεργάστηκα με την Αντζελίνα Τζολί: ‘Κάντο να γίνει’», Και πρόσθεσε: «Η Αντζελίνα δεν συμμετείχε προσωπικά. Ήταν άλλοι γύρω της που χειρίζονταν τη διαδικασία και μου ζήτησαν να βοηθήσω».

Ο Μουνχ αποκάλυψε επίσης ότι του ζητήθηκε να συμμετάσχει στην υιοθεσία λόγω της φιλίας του με την Αντζελίνα Τζολί και λόγω της επιρροής του στην επαρχία Μπαταμπάνγκ, στη βορειοδυτική Καμπότζη, όπου εδρεύει η ΜΚΟ του.

«Ελπίζω να αποκαλύψει ολόκληρο το σύστημα υιοθεσίας στην Καμπότζη εκείνη την εποχή. Αλλά δε θέλω ο Μάντοξ να πληγωθεί συναισθηματικά. Η υιοθεσία του έγινε αποδεκτή από το νόμο, αλλά μέχρι σήμερα δεν μπορώ να πω με σιγουριά εάν ήταν ορφανός, δε νομίζω ότι μπορεί κανείς να το κάνει. Θέλω ο Μάντοξ να έχει μια καλή ζωή και ένα λαμπρό μέλλον. Τρέφω πολύ μεγάλη αγάπη γι’ αυτόν και την Αντζελίνα Τζολί, παρόλο που έχω χρόνια να τους δω», συνέχισε.

Δωρεές και πλαστά έγγραφα

Ο Μουνχ αποκάλυψε επίσης ότι του ζητήθηκε να υπογράψει έγγραφα που δηλώνουν ότι είναι ο πατέρας του Μάντοξ. «Ανησυχούσα όταν υπέγραφα επειδή δεν ήταν σωστό, αλλά ένιωσα την υποχρέωση να υπογράψω τα έγγραφα. Λόγω της φιλίας μου με την Αντζελινα, ήθελα να τη βοηθήσω όσο μπορούσα. Ήταν επίσης δωρητής στην ΜΚΟ μου», κατέληξε.

Η ηθοποιός χρηματοδότησε με 300.000 δολάρια τη ΜΚΟ του και συχνά ετον επισκεπτόταν στην επαρχία Μπαταμπάνγκ.

Ο Μουνχ γνώρισε τη Τζολί το 2000. Ως ειδική απεσταλμένη της Ύπατης Αρμοστείας της UNHCR και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη ΜΚΟ του Μουνχ. «Πέρασε πολύ χρόνο στην Καμπότζη από το 2000 και μετά, επισκεπτόμενη τα προγράμματά μας και συχνά μέναμε όλη τη νύχτα μαζί συζητώντας. Η Αντζελίνα είχε πολύ αγάπη για τη χώρα μου. Γίναμε πολύ καλοί φίλοι και μου μίλησε ανοιχτά για την επιθυμία της να βοηθήσει τον οργανισμό μου και τις ελπίδες της για τον Μάντοξ».

Ο Μουνχ εγκατέλειψε τη χώρα του το 2017 φοβούμενος για τη ζωή του λόγω των πολιτικών του δραστηριοτήτων ενάντια στην κυβέρνηση. Ζει στον Καναδά με τη γυναίκα του και τα τρία τους παιδιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ