ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Φεστιβάλ Βενετίας: Η Κλόι Ζάο στην κριτική επιτροπή - Πρόεδρος ο Μπονγκ Τζουν-χο

Φεστιβάλ Βενετίας: Η Κλόι Ζάο στην κριτική επιτροπή - Πρόεδρος ο Μπονγκ Τζουν-χο
ΑΡ Photo

Με δύο πολύ βαριά ονόματα του σύγχρονου κινηματογράφου θα ξεκινήσει το 78ο φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας, καθώς μετά την ανακοίνωση ότι ο Μπονγκ Τζουν-χο θα είναι ο Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, έρχεται να προστεθεί στο πλευρό του η Κλόι Ζάο.

Η Ζάο που ήταν το πρόσωπο των φετινών βραβείων Όσκαρ, δέχθηκε να επιστρέψει στο φεστιβάλ από το οποίο ξεκίνησε η θριαμβευτική της πορεία.

Το «Nomadland» έκανε πρεμιέρα πέρσι, στο 77ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου και απέσπασε το Χρυσό Λέοντα. Φέτος, η σκηνοθέτης θα είναι μέλος της κριτικής επιτροπής του επίσημου διαγωνιστικού τμήματος.

Το 2020 ήταν η χρονιά της Κινέζας δημιουργού. Kέρδισε Όσκαρ Σκηνοθεσίας,το 2ο που κερδίζει γυναίκα μετά την Κάθριν Μπίγκελοου, αλλά και Καλύτερης Ταινίας (ως παραγωγός επίσης), τη Χρυσή Σφαίρα Σκηνοθεσίας, το DGA βραβείο της Ενωσης των Αμερικανών Σκηνοθετών και 55 ακόμα βραβεία κριτικών ενώσεων για το «Nomadland». Η ταινία συγκέντρωσε συνολικά περισσότερα από 200 βραβεία παγκοσμίως.

Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπής που θα πλαισιώσουν τους Μπονγκ Τζουν-χο και Κλόι Ζάο είναι η Γαλλίδα ηθοποιός Βιρζινί Εφιρά, η Σίνθια Ερίβο και η Σάρα Γκόρντον, η Καναδή ηθοποιός και παραγωγός.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ