ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σκάρλετ Γιόχανσον: Μηνύει τη Disney, για διαφυγόντα κέρδη 50 εκ. δολαρίων

Σκάρλετ Γιόχανσον: Μηνύει τη Disney, για διαφυγόντα κέρδη 50 εκ. δολαρίων
ΑΡ Photo

H ταινία «Μαύρη Χήρα» ίσως αποδειχθεί μια μεγάλη επιτυχία για τη Disney, αλλά επί του παρόντος φέρνει πονοκέφαλο στην εταιρεία και μια μήνυση από τη Σκάρλετ Γιόχανσον.

Η ηθοποιός υποστηρίζει ότι η ταυτόχρονη προβολή της ταινίας στους κινηματογράφους και μέσω streaming παραβιάζει τους όρους του συμβολαίου της.

Στην αγωγή που κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες εναντίον της Disney, η 36χρονη ηθοποιός εξηγεί ότι η Marvel Entertainment, μια εταιρεία της Disney, με την κυκλοφορία της «Μαύρης Χήρας» και στο Disney+ ταυτόχρονα με την κινηματογραφική πρεμιέρα παραβίασε το συμβόλαιο που είχαν υπογράψει και το οποίο εγγυόταν αποκλειστική προβολή στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Η ηθοποιός προσθέτει ότι η αμοιβή της βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στην πορεία της ταινίας στο box-office. Η ίδια θεωρεί ότι έχασε περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα του ξένου Τύπου.

«Η Disney σκόπιμα προχώρησε σε παραβίαση της συμφωνίας με τη Marvel, αναίτια και εμποδίζοντας την κ. Γιόχανσον να απολαύσει τα πλήρη οφέλη του deal της με τη Marvel», σημειώνεται στην αγωγή.

Η ταινία «Μαύρη Χήρα» ξεκίνησε δυναμικά με έσοδα 80 εκατομμυρίων δολαρίων την πρώτη εβδομάδα προβολής της στις ΗΠΑ, αλλά την επόμενη εβδομάδα κατέγραψε τη δεύτερη σημαντικότερη πτώση (67%) σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη ταινία της Marvel Cinematic Universe, κάτι που η αμερικανική Εθνική Ένωση Ιδιοκτητών Κινηματογράφων απέδωσε στην ταυτόχρονη προβολή της ταινίας στο Disney+.

Από την πλευρά της η Disney απάντησε στην Γιόχανσον με μια αιχμηρή ανακοίνωση: «H αγωγή αυτή δεν έχει καμία αξία. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη θλιβερή μήνυση καθώς αγνοούνται άκαρδα οι φρικτές, παρατεταμένες παγκόσμιες επιπτώσεις της πανδημίας»...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ