ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Αμάντα Νοξ ξεσπά με αφορμή την ταινία «Stillwater»: Αισχροκερδούν με το όνομά μου

Η Αμάντα Νοξ ξεσπά με αφορμή την ταινία «Stillwater»: Αισχροκερδούν με το όνομά μου
Jessica Forde/Focus Features vía AP

Επίθεση κατά της ταινίας «Stillwater» που πρωταγωνιστεί ο Ματ Ντέιμον εξαπολύει η Αμάντα Νοξ, η φοιτήτρια στην οποία βασίστηκε εν μέρει το σενάριο.

Η Αμερικανίδα κατηγορήθηκε για την άγρια δολοφονία της Αγγλίδας συγκατοίκου της, Μέρεντιθ Κέρτσερ, στην Περούτζια όταν αυτή βρέθηκε ημίγυμνη μέσα σε μία λίμνη αίματος με 43 μαχαιριές. Η νεκροτομή αργότερα έδειξε ότι προηγουμένως είχε βιαστεί.

Η Αμάντα Νοξ πέρασε τέσσερα χρόνια στις ιταλικές φυλακές, μέχρι να αθωωθεί τελικά από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της χώρας.

Με αφορμή τη νέα ταινία του βραβευμένου με Όσκαρ Τομ Μακάρθι, η Νοξ αναφέρει πως υπάρχει αισχροκέρδια σε βάρος του ονόματός της.

«Μου ανήκει το όνομά μου; Το πρόσωπό μου; Η ιστορία μου; Γιατί το ονομά μου παραπέμπει σε γεγονότα στα οποία δεν είχα ανάμιξη; Κάνω αυτές τις ερωτήσεις γιατί κάποιοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το όνομά μου, το πρόσωπό μου και την ιστορία μου, χωρίς την συγκατάθεσή μου. Πρόσφατο παράδειγμα η ταινία Stillwater», γράφει σε tweet.

Όταν ο Ματ Ντέιμον ρωτήθηκε αν το σενάριο βασίζεται εξ ολοκλήρου στην εν λόγω ιστορία, εκείνος απάντησε:

«Είναι βασισμένο χαλαρά πάνω σε ορισμένα στοιχεία της υπόθεσης».

Η ίδια θέλοντας να καθαρίσει το όνομά της λέει πως θα ήθελε ο κόσμος να αναφέρεται στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Περούτζια ως «Η δολοφονία της Μέρεντιθ Κέρτσερ» και η ίδια να είναι δευτερεύον χαρακτήρας, η αθώα συγκάτοικος.

Παράλληλα, καλεί τον σκηνοθέτη και τον πρωταγωνιστή της ταινίας να συμμετάσχουν στο podcast της και να συζητήσουν τα γεγονότα της ταινίας.

Με πληροφορίες από: Amanda Knox claims 'Stillwater' is profiting off her life By Marianne Garvey, CNN

ΔΗΜΟΦΙΛΗ