ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μπομπ Ντίλαν: Μήνυση για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικη κατά του νομπελίστα τραγουδοποιού

Μπομπ Ντίλαν: Μήνυση για σεξουαλική επίθεση σε ανήλικη κατά του νομπελίστα τραγουδοποιού
ΑΡ Photo

Ο νομπελίστας τραγουδιστής και τραγουδοποιός Μπομπ Ντίλαν κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε ένα κορίτσι μόλις 12 ετών, στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο Chelsea το 1965, σύμφωνα με μήνυση που κατατέθηκε εναντίον του.

Ο τραγουδιστής φέρεται να κέρδισε την εμπιστοσύνη του κοριτσιού «ως μέρος του σχεδίου του για σεξουαλική κακοποίηση», σύμφωνα με τα έγγραφα που κατατέθηκαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν και στα οποία η ενάγουσα αναφέρεται μόνο με τα αρχικά «JC», αναφέρει το Page Six.

«Ο Μπομπ Ντίλαν, σε διάστημα έξι εβδομάδων, μεταξύ Απριλίου και Μαΐου του 1965, έγινε φίλος και δημιούργησε μια συναισθηματική σχέση με την ενάγουσα», αναφέρει η μήνυση, η οποία κατατέθηκε την Παρασκευή για λογαριασμό της JC, μιας 68χρονης πλέον γυναίκας.

Η αγωγή αναφέρει ότι ο Μπομπ Ντίλαν, του οποίου το πλήρες όνομα είναι Ρόμπερτ Άλεν Ζίμερμαν, δημιούργησε μια «σύνδεση» με τη JC προκειμένου να «μειώσει τις αναστολές της με στόχο τη σεξουαλική κακοποίηση, κάτι που έκανε σε συνδυασμό με την παροχή ναρκωτικών, αλκοόλ και απειλών σωματικής βίας, αφήνοντάς την συναισθηματικά και ψυχολογικά σημαδεμένη μέχρι σήμερα».

Η υποτιθέμενη κακοποίηση από τον, 81χρονο σήμερα, τραγουδιστή και τραγουδοποιό συνέβη κατ' επανάληψη και μερικά από τα περιστατικά αυτά σημειώθηκαν στο φημισμένο Chelsea Hotel, ισχυρίζεται η ενάγουσα στη μήνυσή της.

Η JC διατείνεται ότι οι συναισθηματικές συνέπειες της φερόμενης κακοποίησης ήταν μακροχρόνιες και ότι αναγκάστηκε να αναζητήσει επαγγελματική στήριξη και ιατρική βοήθεια για να τις αντιμετωπίσει.

Ανάμεσα στα άλλα, η γυναίκα ήρθε αντιμέτωπη με την κατάθλιψη και το άγχος που έχουν «μόνιμο και διαρκή χαρακτήρα και τις έχουν προκαλέσει δυσκολίες στην καθημερινότητά της». Η ενάγουσα υπέβαλε καταγγελίες για επίθεση, βία και πρόκληση συναισθηματικής δυσφορίας εναντίον του Μπομπ Ντίλαν. Ζητά να δικαστεί ο Ντίλαν και να λάβει η ίδια αποζημίωση.

Εκπρόσωπος του Μπομπ Ντίλαν δήλωσε στη New York Post: «Ο ισχυρισμός αυτός 56 χρόνια μετά είναι αναληθής και θα φανεί κατά την υπεράσπιση του πελάτη μας».

Ο δικηγόρος της JC, Ντάνιελ Άιζαακ, είπε: «Η καταγγελία μιλά από μόνη της. Η πελάτης μου έδωσε πολλές λεπτομερείς πληροφορίες που δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι ήταν μαζί του στο διαμέρισμα εκείνη τη δεδομένη στιγμή».

Ο Άιζαακ πρόσθεσε ότι η πελάτης του δε σκοπεύει να γνωστοποιήσει το όνομά της αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει το γιατί η πελάτης του προέβαλε τις κατηγορίες αυτές, μετά από τόσα χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ