ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Νικ Κέιβ: Εμβολιάστηκε και αισθάνεται «προνομιούχος»

Νικ Κέιβ: Εμβολιάστηκε και αισθάνεται «προνομιούχος»
ΑΡ Photo

Ο Νικ Κέιβ γνωστοποίησε ότι είναι πλήρως εμβολιασμένος κατά της COVID-19 στην ιστοσελίδα του «Red Hand Files» μέσω της οποίας καλεί τους θαυμαστές του να υποβάλουν ερωτήσεις ή να καταθέσουν σχόλια, παρατηρήσεις ή εμπνεύσεις και τους απαντά με επιστολές.

Ο 63χρονος τραγουδιστής, τραγουδοποιός, συνθέτης, συγγραφέας απάντησε σε τρεις ξεχωριστές ερωτήσεις θαυμαστών.

Ο Πάτρικ από το Σαν Φρανσίσκο υπέβαλε μια ερώτηση για τον Χαλ Γουίλνερ, τον Αμερικανό συνθέτη που πέθανε το 2020 από την COVID-19.

Οι δύο άλλοι θαυμαστές του τραγουδιστή, ο Νίκολας από το Πλάινβιλ και η Σάντρα από το Πόρτλαντ, έκαναν και οι δύοι ερωτήσεις σχετικά με το εμβόλιο και τον κορονοϊό. Ο πρώτος ρώτησε αν ο Νικ Κέιβ έκανε το εμβόλιο κατά της COVID-19, ενώ η δεύτερη ρώτησε αν το φάρμακο «Ivermectin» προφυλάσσει από τη νόσο.

«Έκανα τη δεύτερη δόση στις 26 Μαΐου και τώρα μπορώ να ζήσω σε αυτόν τον ταλαιπωρημένο κόσμο γνωρίζοντας ότι αν κολλήσω την COVID-19, είναι ελάχιστες οι πιθανότητες να πεθάνω από αυτή», έγραψε ο Αυστραλός τραγουδιστής.

«Αισθάνομαι προνομιούχος που ζω σε μια εποχή, κατά την οποία οι επιστήμονες μας είναι σε θέση να αναπτύξουν ένα εμβόλιο για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση μιας πανδημίας και να το κάνουν με τόσο εκπληκτική ταχύτητα», είπε ο Νικ Κέιβ. «Μου φαίνεται ότι είναι μια σημαντική στιγμή στην ιστορία της ιατρικής», επισήμανε.

Όσον αφορά τη φαρμακευτική ουσία, ο Νικ Κέιβ τόνισε ότι «γνωρίζει λίγα πράγματα για αυτό, εκτός από το ότι η αποτελεσματικότητά του φαίνεται να είναι υποθετική».

Ο Κέιβ μίλησε επίσης με αγάπη για τον Γουίλνερ, με τον οποίο συνεργάστηκε για ένα άλμπουμ αφιέρωμα στους T-Rex. Ο Γουίλνερ ήταν δημιουργός της διασκευής του τραγουδιού «Cosmic Dancer» για τον Κέιβ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ