ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σαρλίν του Μονακο: Πρωταγωνιστεί σε νέα καμπάνια για την προστασία του ρινόκερου

Σαρλίν του Μονακο: Πρωταγωνιστεί σε νέα καμπάνια για την προστασία του ρινόκερου
ΑΡ Photo

Η πριγκίπισσα Σαρλίν του Μονακό είναι παθιασμένη με την προστασία της άγριας ζωής της Αφρικής. Το Ίδρυμα της, «Νότια Αφρική», ξεκίνησε την εκστρατεία #ChasingZero, κατά της λαθροθηρίας άγριων ζώων και ιδιαίτερα των ρινόκερων.

Τα βασικά μηνύματα που θέλει να περάσει το Ίδρυμα είναι να σταματήσουν οι άσκοποι θάνατοι των ρινόκερων, με το σύνθημα «η χρήση κέρατος ρινόκερου δεν είναι cool».

«Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι στον κόσμο που θα παίρουν αυτό που δεν είναι δικό τους. Όσο όμως υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να τους σταματήσουν, οι ρινόκεροι και η άγρια ζωή μας έχουν μέλλον», είπε η ίδια η Σαρλίν.

Αν θέλουμε να σώσουμε αυτά τα απίστευτα ζώα από τον αφανισμό, πρέπει να κάνουμε κάτι. Δεν μπορούμε να χάσουμε άλλα», συμπλήρωσε.

«Κατά κάποιο τρόπο, τα άγρια ζώα είναι σαν παιδιά, είναι αθώα, ανήμπορα. Προστατεύουμε τα παιδιά μας από πνιγμό και πρέπει να προστατεύσουμε την άγρια ζωή μας από τους λαθροθήρες. Θέλω να μπορώ να πω στα παιδιά μου ότι ο κόσμος έκανε ό,τι μπορούσε για να σώσει τους ρινόκερους και άλλα είδη υπό εξαφάνιση - και τα καταφέραμε», κατέληξε η πριγκίπισσα Σαρλίν.

Το ίδρυμα συγκεντρώνει κεφάλαια για την προστασία της άγριας ζωής. Τα άτομα που κάνουν δωρεές στο #ChasingZero έχουν την ευκαιρία να κερδίσουν δύο εισιτήρια για το Grand Prix της F1 του Μονακό το 2022, καθώς και άλλα έπαθλα.

Η πριγκίπισσα Σαρλίν ανέβασε μια φωτογραφία από την καμπάνια, μαζί με έναν σύνδεσμο για δωρεά στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, δηλώνοντας και εκείνη με τη σειρά της ότι «Το κέρατο του ρινόκερου δεν είναι κουλ!».

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας επίσκεψής της στο KwaZulu-Natal της Νότιας Αφρικής, η σύζυγος του πρίγκιπα Αλβέρτου συμμετείχε σε διάφορες δράσεις για την προστασία της άγριας ζωής.

Η πρώην Ολυμπιονίκης της κολύμβησης, ταξίδεψε στην Αφρική ως μέλος μιας αποστολής διατήρησης της άγριας ζωής, συμπεριλαμβανομένου και του ρινόκερου.

«Όλη αυτή η εμπειρία με συγκίνησε», είπε η ίδια τον Μάιο. «Συνδέθηκα με καταπληκτικούς ανθρώπους και μίλησα με τους τοπικούς ιχνηλάτες και μονάδες κατά της λαθροθηρίας που όλοι έχουν απίστευτο πάθος για την προστασία των ρινόκερων και του περιβάλλοντός μας».

Η πριγκίπισα Σαρλίν η οποία γεννήθηκε στο Μπουλάγουο της Ζιμπάμπουε, έχει πει στο παρελθόν για την εξαφάνιση των ρινόκερων: «Αυτή η κρίση έχει εξαφανίσει περίπου 10.000 αφρικανικούς ρινόκερους από την όμορφη Γη μας. Αν θέλουμε να σώσουμε αυτά τα πανέμορφα ζώα από την εξαφάνιση, πρέπει να κάνουμε κάτι. Δεν μπορούμε να χάσουμε άλλα».

Η 43χρονη Σαρλίν παραμένει στη Νότια Αφρική, καθώς αναρρώνει από ένα σημαντικό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε. Όπως είπε η ίδια πρόσφατα, αναμένει ότι θα φύγει από τη Νότια Αφρική στα τέλη Οκτωβρίου, μετά από ακόμη μία ιατρική επέμβαση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ