ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Λαρς Ούρλιχ των Metallica για τον Τσάρλι Γουότς: «Ήταν το πιο υποτιμημένο μέλος των Stones»

Ο Λαρς Ούρλιχ των Metallica για τον Τσάρλι Γουότς: «Ήταν το πιο υποτιμημένο μέλος των Stones»
ΑΡ Photo

Ο ντράμερ των Metallica, Λαρς Ούλριχ απέτισε φόρο τιμής στον Τσάρλι Γουότς, θρυλικό ντράμερ των Rolling Stones, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 80 ετών αυτήν την εβδομάδα, επαινώντας τον ως «σημαντικό κομμάτι του ήχου των Stones και υποτιμημένο κομμάτι του ήχου τους».

Σε συνέντευξή του στο Rolling Stone, ο Λαρς Ούλριχ είπε ότι σοκαρίστηκε από τον θάνατο του Τσάρλι Γουότς, σημειώνοντας ότι «πόνεσε βαθύτατα σε πολλά επίπεδα» επειδή «ως θαυμαστής των Stones θεωρεί ότι είναι το τέλος τουλάχιστον μιας εποχής για αυτό το συγκρότημα, καθώς ήταν ο μοναδικός ντράμερ που ηχογράφησε ποτέ μαζί τους».

@AP Photo

Ο Λαρς Ούλριχ επεσήμανε ότι ο Τσάρλι Γουάτς συχνά δεν είχε την προσοχή που έπρεπε ως ντράμερ των Stones, ακολουθώντας μια αυστηρά επαγγελματική προσέγγιση του ρόλου του στο συγκρότημα, ενώ οι Μικ Τζάγκερ και Κιθ Ρίτσαρντς απολάμβαναν να είναι στο επίκεντρο της δημοσιότητας.

«Όταν στο συγκρότημα, τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονταν στον Μικ και στον Κιθ πολλοί άνθρωποι δεν κατανοούσαν πραγματικά πόσο πολύτιμος ήταν ο Τσάρλι», ανέφερε.

Ο Λαρς Ούλριχ μίλησε επίσης για τον τρόπο, με τον οποίο ο Γουάτς τον ενέπνευσε και τον ενθάρρυνε ως ντράμερ και τόνισε ότι ήταν η βασική επιρροή σε μεγάλο μέρος των έργων των Metallica συμπεριλαμβανομένου του «Black Album», που γιορτάζει φέτος την 30ή επέτειό του.

«Ο Τσάρλι ήταν πάντα αυτή η κινητήρια δύναμη... Το να τον βλέπεις έτσι στα 70 του έτη επιβεβαίωνε τη ζωή», είπε.

Ο ντράμερ των Metallica τόνισε ότι πάντα έβλεπε τους Rolling Stones ως έμπνευση, για το πως συνέχιζαν να εξελίσσονται και να απολαμβάνουν καριέρα πολλών δεκαετιών.

«Δεν χρειάζονται χρήματα ή προβολή, οπότε μπορεί κανείς να φανταστεί τον λόγο που συνέχισαν να υπάρχουν, επειδή αγαπούν αυτό που κάνουν», εξήγησε.

«Με έκαναν να πιστέψω στις δυνατότητες που μπορεί να συνεχίσουν να υπάρχουν - μουσική, συναυλίες, σύνδεση με θαυμαστές, σύνδεση μεταξύ μας ως συγκρότημα. Δεν υπάρχει κανένας πάνω από αυτούς σε αυτήν την πυραμίδα και δεν υπάρχει κανείς πάνω από τον Τσάρλι σε αυτήν την πυραμίδα», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ