ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Ο πατέρας της δηλώνει έτοιμος να παραιτηθεί της κηδεμονίας της

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Ο πατέρας της δηλώνει έτοιμος να παραιτηθεί της κηδεμονίας της
ΑP Photo

Σε μια αιφνιδιαστική εξέλιξη, η τραγουδίστρια Μπρίτνεϊ Σπίαρς φαίνεται ότι βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στην ελευθερία της, καθώς ο πατέρας της κατέθεσε αίτηση παραίτησης από την κηδεμονία της, μετά από 13 χρόνια.

Τα δικαστικά έγγραφα, μέρος των οποίων δημοσιεύεται σε αμερικανικά ΜΜΕ δείχνουν ότι ο 69χρονος Τζέιμι Σπίαρς κατέθεσε ότι η κόρη του Μπρίτνεϊ μπορεί να μην χρειάζεται πλέον κηδεμόνα. Μια κίνηση την οποία η νομική ομάδα της τραγουδίστριας χαρακτήρισε «τεράστια νίκη».

«Η Μπρίτνεϊ δικαιούται να εξεταστεί το αν η κηδεμονία δεν είναι πλέον απαραίτητη», αναφέρεται στα σχετικά έγγραφα

Ο πατέρας της Σπίαρς αναφέρθηκε στα όσα είπε η τραγουδίστρια κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στο δικαστήριο πριν από περίπου δύο μήνες: «Η κυρία Σπίαρς είπε στο δικαστήριο ότι θέλει να έχει η ίδια τον έλεγχο της ζωής της. Θέλει να μπορεί να λαμβάνει αποφάσεις σχετικά με την ιατρική της φροντίδα, να αποφασίζει πού, πότε και πόσο συχνά θα κάνει θεραπεία. Θέλει να ελέγχει τα χρήματα που έχει βγάλει και να τα ξοδεύει χωρίς επίβλεψη. Θέλει να μπορέσει να παντρευτεί και να κάνει παιδί, εάν το επιλέξει. Εν ολίγοις, θέλει να ζήσει τη ζωή της όπως επιλέγει χωρίς περιορισμούς ενός κηδεμόνα ή δικαστικής διαδικασίας».

Στη συνέχεια ο πατέρας της τραγουδίστριας πρόσθεσε: «Η κηδεμονία βοήθησε την κυρία Σπίαρς να ξεπεράσει μια μεγάλη κρίση στη ζωή της, να αποκαταστήσει και να προωθήσει την καριέρα της και να βάλει σε τάξη τα οικονομικά και τις υποθέσεις της».

Ο Τζέιμι Σπίαρς φέρεται να πιστεύει τώρα ότι η κόρη του «δικαιούται να εξετάσει σοβαρά το δικαστήριο εάν απαιτείται πλέον η κηδεμονία». «Το μόνο που θέλει ο κύριος Σπίαρς είναι το καλύτερο για την κόρη του», αναφέρεται στα έγγραφα. «Αν η κυρία Σπίαρς θέλει να τερματίσει την κηδεμονία και πιστεύει ότι μπορεί να διαχειριστεί τη ζωή της, ο κύριος Σπίαρς πιστεύει ότι πρέπει να της δοθεί αυτή η ευκαιρία».

Ο δικηγόρος της τραγουδίστριας είπε στο περιοδικό People ότι η εξέλιξη αυτή «είναι μια τεράστια νομική νίκη και δικαίωση για την πελάτισά του». «Ο κος Σπίαρς έχει πλέον παραδοθεί από το σχέδιό του να κρατήσει την κόρη του όμηρο», δήλωσε ο Μάθιου Ρόζενγκαρντ, προσθέτοντας ότι «σε κάθε περίπτωση, η έρευνά μας για οικονομική κακοδιαχείριση εκ μέρους του θα συνεχιστεί».

Σε δύο ακροάσεις, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο, η 39χρονη Μπρίτνεϊ Σπίαρς κατηγόρησε τον πατέρα της για κατάχρηση της κηδεμονίας. Σε κατάθεσή του, στις 12 Αυγούστου, ο πατέρας της επέέκανε λόγο για «αδικαιολόγητες επιθέσεις» εναντίον του, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχουν πραγματικοί λόγοι για αναστολή ή απομάκρυνση» από το ρόλο του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ