ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Κρίστεν Στιούαρτ εμπνέεται από την Νταϊάνα και ακολουθεί το φιλανθρωπικό της έργο

Η Κρίστεν Στιούαρτ εμπνέεται από την Νταϊάνα και ακολουθεί το φιλανθρωπικό της έργο
Instagram

Η Κρίστεν Στιούαρτ η οποία υποδύεται την πριγκίπισσα Νταϊάνα στην ταινία «Spencer» του Πάμπλο Λαρέν φαίνεται ότι επηρεάστηκε από τη ζωή και το έργο της «πριγκίπισσας του λαού» με πολλούς τρόπους.

Για την Στιούαρτ, ο ρόλος ήταν μια πραγατική πρόκληση: Έπρεπε να δουλέψει πολύ την προφορά της αλλά και το χρώμα της φωνής της ώστε να πλησιάσει όσο περισσότερο γινόταν τον χαρακτηριστικό τρόπο με τον οποίο μιλούσε η Νταϊάνα, όσο και τις κινήσεις της.

Πέρα από την προσπάθεια που έκανε για να της μοιάσει, η Στιούαρτ διδάχθηκε πολλά μελετώντας το ρόλο και ιδιαίτερα αναφορικά με το φιλανθρωπικό έργο της Νταϊάνα.

Η ηθοποιός μόλις ολοκλήρωσε τα γυρίσματα της ταινίας, δώρισε 50 δολάρια για κάθε μέλος της ομάδας παραγωγής της ταινίας στον φιλανθρωπικό οργανισμό National AIDS Trust και στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Mines Advisory Group.

Η πριγκίπισσα Νταϊάνα διατέλεσε πρόεδρος του οργανισμού για το AIDS από το 1991 μέχρι το 1997. Και παραμένει ιστορική η στιγμή, το 1987, όταν είχε σφίξει το χέρι ενός ασθενούς στη μονάδα AIDS που είχε ανοίξει στο Λονδίνο, μία εικόνα που σόκαρε το κοινό, αφού κάτι τέτοιο ήταν τότε «απαγορευμένο» λόγω της παραπληροφόρησης που υπήρχε σχετικά με τη μετάδοση του ιού.

Η Στιούαρτ είναι η τελευταία εν σειρά ηθοποιός που υποδύεται την πριγκίπισσα Νταϊάνα στην μεγάλη οθόνη. Πήρε πολύ καλές κριτικές, όπως και η Έμα Κόριν, η οποία την υποδύθηκε στην πολύ επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά «The Crown», για την οποία κέρδισε Χρυσή Σφαίρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ