ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Κρίστοφερ Νόλαν συναντά -κινηματογραφικά- τον πατέρα της ατομικής βόμβας, Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ

Ο Κρίστοφερ Νόλαν συναντά -κινηματογραφικά- τον πατέρα της ατομικής βόμβας, Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ
ΑP Photo/ΑP Photo

Ο Κρίστοφερ Νόλαν κατάφερε μέσα στην πανδημία να ακουστεί όσο κανένας άλλος σκηνοθέτης για δύο πολύ αντικρουόμενους λόγους: Η ταινία του «Tenet» ήταν η πιο πολυαναμενόμενη, αλλά κι εκείνη που προκάλεσε τη μεγαλύτερη απογοήτευση σε κοινό και κριτικούς.

H εταιρεία παραγωγής, Warner, πήρε ένα τεράστιο ρίσκο βγάζοντας την ταινία στους κινηματογράφους μέσα στην καραντίνα. Το αποτέλεσμα ήταν κέρδη μόλις 57 εκατομμυρίων δολαρίων στο αμερικάνικο box office και 300 εκατομμυρίων παγκοσμίως, για ένα φιλμ που κόστισε πάρα πολλά χρήματα.

Ο Νόλαν μπορεί να είχε δηλώσει «απολύτως ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα», όμως η αλήθεια είναι ότι εάν αυτό πράγματι ισχύει, ήταν ο μόνος...

Ο σκηνοθέτης ετοιμάζει ήδη το επόμενο πρότζεκτ του, μια ταινία που θα έχει στο επίκεντρό της το δημιουργό της ατομικής βόμβας, Τζ. Ρόμπερτ Οπενχάιμερ. Σύμφωνα με το Deadline η ταινία θα ασχοληθεί κυρίως με το ρόλο που έπαιξε ο Οπενχάιμερ στην κατασκευή της ατομικής βόμβας κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ο Νόλαν πλέον δεν ανήκει στο δυναμικό της Warner. Μετά από δυο δεκαετίες γόνιμης συνεργασίας, αποφάσισε να αποχωρήσει, μετά την ανακοίνωση της εταιρίας ότι θα κυκλοφορήσει στην Αμερική όλες τις ταινίες του 2021 ταυτόχρονα στους κινηματογράφους και στην διαδικτυακή πλατφόρμα HBO Max. Ο Νόλαν έχει πει κατ' επανάληψη ότι είναι κάθετα αντίθετος με τη διανομή των ταινιών στις πλατφόρμες ταυτόχρονα ή και πριν από τις σκοτεινές αίθουσες.

Μέχρι στιγμής η ταινία δεν έχει ούτε τίτλο αλλά ούτε και ημερομηνία κυκλοφορίας. Θα είναι η δεύτερη ταινία του Νόλαν για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μετά τη «Δουνκέρκη», η οποία του χάρισε την πρώτη του υποψηφιότητα για Όσκαρ σκηνοθεσίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ